Да, споменавали сме го като бъдещ Шая-проект на име „Fury” – военна драма за смела американска мисия в края на Втората световна война, която включва един танк и неговия екипаж, с участието на Брад Пит и под режисурата на Дейвид Ейър. Снимките очевидно са започнали по план през септември, защото Ейър пуска кадри от снимачната площадка в „чурулкащия” си профил, а вече има и първи официален (доста „промо”-стайл) поглед към визията на бъдещия му филм.

Fury

Изглеждат си естествено-изтощени и отчаяни, точно като хора, които са на огневата линия. Освен Пит и Лебоф, върху танка са Логан Лърман, Майкъл Пеня и Джон Бърнтал. Брад Пит, от когото винаги очакваме с нетърпение да ни изненада с нещо неочаквано, е в ролята на Wardaddy или „военния татко” – сержант начело на петчленен екипаж на танк с гневното име от заглавието, който е изпратен в тила на врага, за да удари в сърцето нацистка Германия. Звучи невероятно, но през април 1945 година всичко е възможно…

Ейър е и сценарист на филма – сам си е преценил какво, как и кога да пуска като визии из социалните мрежи. Вижте какво е представил до момента.

Fury

Fury

Fury

Освен това режисьорът споделя, че има намерение да създаде „комплексни, богати персонажи” и да „възкреси битките с танкове за погледа на съвременната публика”. Не че има нужда да задаваме въпрос, но… дали точно от това се нуждаят новите поколения?! Очевидно продуцентите му вярват, филмът се снима в момента в Англия, а плановете са за пускане на екран на 14 ноември догодина.

Междувременно в началото на приближаващата 2014 ще се появи проектът на Ейър с Бат’ Арни, за когото сме разказвали когато все още се казваше „Ten”, а сега е „Sabotage”. Да не кажете после, че не сте информирани…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *