При все че екипът ни се раздвоява с пристрастията си към различните епохи в киното, кримките с атмосфера от 70-те години на ХХ век винаги са били нещо като привилегировани по отношение на „харесването”.  В случая с „Blood Ties” има толкова много важни „плюсове”, че няма как филмът да изчезне от радара за важност, като една от основните причини е впечатляващият актьорски състав, включващ Клайв Оуен, Марион Котиар, Били Кръдъп, Мила Кунис, Зоуи Салдана, Матиас Схонартс и не на последно място Джеймс Каан.

С такъв актьорски екип как да направиш лош филм? Надяваме се силно да сме прави, защото изключително много харесваме Гийом Кане – и като актьор, и като режисьор. Вече сме представяли първия трейлър на „Blood Ties”, вижте и втория.

Продължителността разкрива малко повече детайли по сюжета, а също и безкрайните възможности на избраните актьори. Неслучайно са получили покана от Кане, пък и той – личи си – е поработил с тях. Двама братя (Оуен и Кръдъп) имат съвсем различна съдба – единият лежи десет години зад решетките, другият е ченге, който иска да си остане с чиста съвест. Но престъпното минало е по петите на освободения затворник, който трябва да се справи някак с бившите си авери, както и с проблемите в семейството…

Съавтор на сценария на „Blood Ties” е Джеймс Грей, който има други проекти като режисьор, и вероятно да се комбинират режисьорски светоусещания, плюс усет за визия в писането, действа като истински бонус.

След като беше показан в Кан и Торонто, в края на октомври филмът тръгва на екран във Франция. Премиерна дата за Щатите е във фаза „изчакване”. Много бихме се радвали, ако имаме шанс да видим филма на голям екран и у нас.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *