Въпреки че изпитаме сериозен интерес към проекта, не сме обръщали никакво внимание на екранизацията на „Крадецът на книги” на Маркъс Зюсак, откакто стана ясно, че Брайън Пърсивал ще е човекът, който ще седне на режисьорския стол, като пропуснахме да отбележим дори и актьорското присъединяване на любимия ни Джефри Ръш.

Сега се включваме отново за един от най-важните моменти – появата на първия трейлър, който, общо взето, дава доста добра представа какво можем да очакваме от филма.

Все още не сме чели романа, но чуваме само хвалби – и ако по принцип не сме склонни да се доверяваме напълно на подобни неща, абсолютно и на 100% вярваме на приятелите ни от Книголандия (в лицето на Христо Блажев), които го определят като изключителен.

За съжаление, нищо в този трейлър не ни кара да си мислим, че и филмът ще се „окичи” с подобни отзиви. Честно казано, не ни дреме особено дали екранизацията е точна или си позволява волности, проблемът ни е, че всичко изглежда прекалено стандартно и по добре изпипаната формула на десетки (да не кажем стотици) подобни филми. Дори присъствието на Ръш не успява да ни грабне подобаващо.

Все пак, надяваме се, че това ще е един от онези редки случаи, в които студиото просто не знае как да рекламира филма и той ще е в пъти по-добър от невдъхновяващите си реклами.

Режисьор на „Крадецът на книги” е Брайън Пърсивал, а в ролите са Софи Нелис, Джефри Ръш, Емили Уотсън, Нико Лирш и др.

Премиерата е 15 ноември.

The Book Thief

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Книгата не съм чел, но от филма едва издържах един час. Доста елементарна и клиширана работа – крали са от тук и там и са направили детски филм с претенции за нещо повече, ама не им се е получило. Определено няма да чета книгата…