През вече далечната 2010-та ви представихме мексиканската хорър драма „We Are What We Are” („Somos lo que hay”), който беше един от най-обсъжданите и харесвани филми за годината и впечатли както публиката, така и критиката, и не е никак изненадващо, че (относително) набързо му беше спретнат американски римейк.

Изненадващо е, че този римейк не е пълен боклук и дори си заслужава. Или поне такива са отзивите от Сънданс и Кан, където филмът премина с не по-малък успех от оригинала. Дали това наистина е така може да прецените сами, като видите първия официален трейлър, разпространен от IGN.

Определено изглежда приятно като тон и визия, но не сме съвсем склонни да приемем на доверие положителните отзиви за филма като цяло. Смятаме, че всичко е малко очевидно. И нямаме предвид това, че семейството са канибали – това е ясно от самото начало, а цялостния „религиозен” момент, конфликта между бащата и вече големите момичета, осъзнаващи собствената си лудост, и разбира се, външната заплаха за семейството от надвисналото разследване.

Но да не бъдем песимисти и дребнави, защото също така е очевидно, че в сравнение с „класическите хорър римейки” от последните години „We Are What We Are” е доста напред с материала.

Като допълнение, вижте още един откъс от филма, официален плакат и няколко снимки.

We Are What We Are

We Are What We Are

Режисьор на „We Are What We Are” е Джим Микъл („Stake Land”), а в ролите са Бил Сейдж, Амбър Чайлдърс, Джулия Гарнър, Майкъл Паркс, Уайът Ръсел, Кели Макгилис, Ник Дамичи и др.

Премиерата е 27 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *