Стивън Спилбърг се отказва от „American Sniper”

Една доста стара новина, която обаче нямаше как да пропуснем.

Дали пък тайничко не потриваме ръце със задоволство? Стивън Спилбърг се е… отказал да режисира продуцентския проект на Брадли Купър „American Sniper” и Warner Bros. остават без подкрепата на DreamWorks, но пък свободни да си търсят друг режисьор. Версията за оттеглянето е: „Спилбърг не би могъл да съобрази визията си за филма с установения бюджет”. Ние понеже не сме привърженици на чистото насилие (извън филмите), включително безапелационните наказателни акции, сме доволни, че Брадли Купър е оставен сам да си блъска главата кой да го режисира в главната роля на предстоящия филм.

Известен като „Дяволът” (сред противниците) и „Легендата” (сред братята-морски пехотинци), Крис Кайл твърди сам за себе си (предполага се – с гордост!), че между 1999 и 2009 година има почти двойно повече точни смъртоносни изстрела от рекордния брой, който му е „зачетен” от Пентагона в аналите на военната история на САЩ. Филмът ще следва историята на снайпериста, като ще бъде включена и гледната точка на неговата съпруга – можем да предположим драматични и/или психични отклонения, които са неизбежни при толкова години военна служба. На 2 февруари 2013 Кайл е убит от колега снайперист (и ветеран с PTSD) на тренировъчно стрелбище. Заредена с адреналин, изключително личната история на Кайл е посветена на войната, която за съжаление все още е част от нашата съвременност…

Автобиографичната книга на снайпериста Крис Кайл е публикувана през 2012, адаптацията й във вид на сценарий е дело на Джейсън Дийл Хол („Spread”, „Paranoia”). Брадли Купър се сдобива с правата върху книгата миналата година, но все още не се знае към кой режисьор ще се обърне с предложение да замести оттеглилия се Спилбърг. Силно се надяваме накрая да се окаже, че от цялата рокада ще спечели „Robopocalypse”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. ДА! ДА! ДА! Спилбърг, искаме нещо по-яко от некъфси снайперист!

  2. …точно щях да питам „каква е тази нова мода със старите новини“ 🙂