Накратко, рекламната кампания на най-новия, суперочакван филм на Тери ГилиъмThe Zero Theorem” вече набира сила – вече видяхме няколко снимки, сред които и една на любимата ни Мелани Тиери – и следвайки „отиграната схема”, преди да видим официалния трейлър (който се очаква всеки момент), получаваме и първия постер.

Заедно с постера, Тери Гилиъм разпространи и личното си обръщение към посетителите на Comic-Con (а и не само), в което споделя мислите си за естеството на филма и идеите, които разглежда. Вижте ги.

постер на „The Zero Theorem”

Ето и обръщението във видео и една идея по-различен писмен вариант:

„Когато през 1984 г. направих „Бразилия”, се опитвах да нарисувам картина на света, в който смятах, че живеем тогава. „The Zero Theorem” е поглед към света, в който смятам, че живеем сега. Сценарият на Пат Рушин ме заинтригува с много от екзистенциалните си идеи, инкорпорирани в неговата забавна, философска и трогателна приказка. Например: Какво дава смисъл на живота ни и ни носи щастие? Можем ли да бъдем сами във все по-свързания и смаляващ се свят? Под контрол ли е този свят или е чист хаос?

Опитахме да направим филм, който е честен, забавен, красив и изненадващ; простичък филм за комплексен модерен човек, който очаква нещо, което да придаде смисъл на живота му; за неизбежните взаимоотношения и копнежа за любов, пълен със странни герои и искрящи изпълнения; повдигащ въпроси, без да дава отговори. Надяваме се, че ще е различен от всичко, което сте гледали напоследък; без зомбита, без маскирани супергерои или извънземни. Всъщност, може и да съм послъгал за последното.

След като не съм работил с толкова малък бюджет от няколко десетилетия, бях принуден да действам бързо и инстинктивно, притискан единствено от времето и парите. Възползвахме се от свободата да импровизираме и да поемаме абсурдни творчески рискове. Резултатът изненадва дори и мен. Горд съм, че съм част от „The Zero Theorem”.

Стискаме палци да му се е получило на Гилиъм, човекът го заслужава, нищо, че от време на време (не и в случая) се държи и изказва като гъз.

Режисьор на „The Zero Theorem” е Тери Гилиъм, а в ролите са Кристоф Валц, Мат Деймън, Тилда Суинтън, Дейвид Тюлис, Бен Уишоу, Питър Стормаре, Мелани Тиери, Санджийв Баскар и др.

Премиерата е предвидена за 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „Когато през 1984 г. направих „Бразилия”, се опитвах да нарисувам картина на света, в който смятах, че живеем тогава. „The Zero Theorem” е поглед към света, в който смятам, че живеем сега.“
    Звучи супер! Време е Гилиъм да се завърне с пълна сила. 🙂