Четвъртия режисьорски филм на Били Боб ТорнтънJayne Mansfield’s Car” сме коментирали точно преди година – и положението оттогава не се е променило. Освен, че можем да представим нов трейлър, а също и че повече от година след фестивалната обиколка на филма, той ще се появи на платформата VOD в Щатите на 20 август, а от 13 септември тръгва в ограничен брой киносалони.

Актьорският екип е повече от внушителен – начело с Робърт Дювал и Джон Хърт, със самия Торнтън в роля, както и Франсис О’Конър, Рей Стивънсън, Робърт Патрик, уникалният Кевин Бейкън и кой ли още не. Но явно нито тази „тежка артилерия”, нито историята са били в състояние да предизвикат интерес у разпространителите до момента. Може пък на филма наистина да му липсват част от важните съставки, които са характерни за „доброто кино”…

Припомняме отново накратко историята на двете семейства – героят на Робърт Дювал „губи” съпругата си в конкуренция с един англичанин; тя зарязва дома и децата си, омъжва се повторно на Острова и след време се оказва, че последното й желание е да бъде погребана в родните поля на Алабама. Ето как се срещат две семейства през 1969 година – в сблъсъка на две различни култури в едно различно от нашето време се раждат и комични, и много драматични моменти. Очевидно е, че с такъв сюжет не могат да се очакват впечатляващи боксофис резултати, особено на пазар, свикнал с блокбастъри – но поне филма на Боб ще види голям екран!

Актьорът-режисьор междувременно се включва в един ТВ проект на FX, който ще се базира на огромния хит на братя КоенФарго”. Джоуел и Итън ще бъдат изпълнителни продуценти, а Ноа Хаули („Кости”, „The Unusuals”) е ангажиран като сценарист на поредицата, като се предвижда разказът да е достатъчно интригуващ и заплетен, че да са му необходими 10 епизода (въпреки че  криминалната история  няма да бъде „базирана на истински случай”, както е в оригиналния „Фарго”). Детайлите по сюжета се пазят в тайна, но действието вероятно ще се развива в Минесота. Торнтън ще влезе в ролята на Лорни Малво, който ще напомня на персонажа на Стив Бушеми от познатия филм.

Все още не е ясно за кога е планирано началото на излъчване на тв-поредицата, но срокове преди началото на 2014 биха били доста нереалистични. Стискаме палци на Торнтън да има (повече) късмет с този ангажимент. А че ще му бъде интересно – в това не се съмняваме, все пак става дума за братя Коен!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *