Официално, рекламната кампания на „Only God Forgives” на Николас Виндинг Рефн и Райън Гослинг придобива размери като за някой летен блокбастър – нещо, което лично ние принципно намираме за излишно, но както казахме в една от предишните ни новини, посветени на филма, ако по този начин той ще достигне до повече хора, ние го приемаме и продължаваме да го отразяваме.

Основен акцент в този ъпдейт е най-новият UK трейлър (представен от Empire), който общо взето не се различава особено от предишните, които видяхме до момента, с изключение на това, че музиката е доста по-динамична. А доколкото разбираме, това представя филма в грешна светлина, тъй като тонът и ритъмът му са изключително бавни и спокойни – доста по-близки до „Valhalla Rising”, отколкото до „Drive: Живот на скорост”.

Като контрапункт на трейлъра, следващите клипове са далеч по-точни в представянето на филма, но пък при тях се появява елементът на „спойлъра” – или по-скоро, съветите на тези, които са гледали филма са, че „може би не бихме искали да ги гледаме извън контекст”, така че преценете сами дали искате да ги видите.

Завършваме с две видеа зад кулисите, които са нещо като допълнение към това, което видяхме в началото на годината.

Банкок. Преди 10 години Джулиан (Райън Гослинг) убива полицай и избягва от закона, а сега управлява клуб за тай-бокс, който служи за фасада на нарко-операции. Уважаван в подземния свят, дълбоко в себе си, той се чувства празен.

Когато братът на Джулиан убива проститутка, полицията се обръща към пенсионираното ченге Чанг, наричан „Ангела на смъртта”. Чанг позволява на бащата на момичето да ликвидира убиеца, след което „възстановява реда”, като отрязва дясната ръка на мъжа.

Майката на Джулиан Джена (Кристин Скот-Томас) – глава на могъща криминална организация – пристига в Банкок, за да прибере тялото на сина си. Тя заръчва на Джулиан да намери убиеца на брат му и да „отприщи ада”.

Джулиан предизвиква „Ангела на смъртта” на боксов мач, като се надява, побеждавайки го, да намери някакво духовно удовлетворение… но Чанг триумфира. Бясна, Джена иска отмъщение и така започва кърваво пътешествие през предателство и мъст към финална конфронтация и дори възможност за изкупление.

Режисьор на „Only God Forgives” („Само Бог прощава”) е Николас Виндинг Рефн, а в ролите ще видим Райън Гослинг, Кристин Скот-Томас, Том Бърк, Шаджак Бунтанакит и др.

Очакванията са филмът да се появи у нас на един от двата предстоящи фестивала до края на годината – SoIndependent или Киномания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Аре да идва бързо. Имам големи очаквания към филма на това талантливо хипстърско копеле.

  2. Огромен триумф на киното. Съдържанието е там и чака хора с необходимите рецептори да го уловят и да му се насладят. Филмът не прави грешката да те храни с лъжичка, а очаква да се включиш в преживяването, Това е и задължение на качественото изкуство.

    Тоя смазващ психеделичен гангстерски нео-ноар надмина високите ми очаквания.
    Оператоската работа на „Кубриковия’ Лари Смит и скора на Клиф Мартинес са тотален, непревземаем връх. Засулжава академично злато и в двете категории.

    Маниерен и претенциозен в най-добрия смисъл на подобни понятия, този wild beast of a film ще прикове вниманието и ще се отплати на всички ценители на Кубрик, Линч, Скорсезе и стойностното, безкомпромисно азиатско кино. Препратките към Ное и Ходоровски са допълнителен киномански бонус.

    Филмът струва под пет милиона, а изглежда няколко пъти по-скъп със съвършени ефекти и чудовищно внимание към детайла в изграждането на цял един великолепен свят.

    Наистина изпитвам автентично съжаление към сетивните клетници, които не могат да оценят техническата виртуозност и смисловото богатство на Only God Forgives. Без съмнение най-доброто кино на годината дотук. Глътка свеж въздух в спарената от клиширани блокбастъри среда.

    Ще е грандиозен пропуск ако не го видим и официално в салоните в България.

  3. Филмът е позиране с камера, позиране пред камера, позьорски като резултат. Всички го знаят и им личи.
    Скора е як, филмa е тъп. 😀