Като се замислим винаги сме били фенове на Годзила, но флиртът на Роланд Емерих и Дийн Девлин с легендарното чудовище ни превърна в скептици относно всякакви предстоящи съвременни американски версии. Точно затова и първата ни реакция към новината, че Гарет Едуардс ще режисира нова филмова версия, беше доста хладна.

Постепенно обаче свикнахме с мисълта за проекта – благодарение най-вече на любовта ни към образа и вярата ни в Едуардс – и започнахме да следим развитието му с интерес, а сега, след премиерата на „Огненият пръстен”, който успя да ни надъха доста сериозно, новата „Годзила” официално стана един от най-очакваните филми за следващата година.

Разбира се, има и вариант да се разочароваме от рекламните материали и да се върнем в изходна позиция, но се надяваме това да не се случи. Всъщност, може би още в края на тази седмица ще разберем, тъй като имаме обещание лично от Гарет Едуардс към всички фенове на „Годзила”, че „нещо много голямо идва към предстоящия Comic-Con”.

Като подготовка за това събитие, за да подгреят още малко нетърпеливото очакване, „Legendary” разпространиха един доста приятен „Mondo” тийзър постер (в два варианта).

Възползваме се от възможността да ви представим и няколко снимки от снимачната площадка, които по една или друга причина сме пропуснали.

Режисьор на „Годзила” е Гарет Едуардс, сценарият е дело на Макс Боренстийн, Дейв Калахам и Франк Дарабонт, а в ролите ще видим Арън Тейлър-Джонсън, Елизабет Олсън, Дейвид Стратеърн, Брайън Кранстън, Кен Ватанабе, Сали Хоукинс и Жулиет Бинош.

Премиерата на филма е 16 май 2014 на 3D.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Един тийзър , ако ни покажат ще е добре , въпреки че още снимат филма 😀

  2. С цялото ми уважение и любов към азиатското кино, но „американската“ Годзила на Емерих ми харесва десетократно повече. Дизайн на съществото, ефекти, история, за екшън няма да коментирам, защото Роланд си остава апостол в тая категория.
    Нямам против, че класическата е стара и черно-бяла – просто си остава някаква инфантилна фантасмагория, а Годзилата е с този „тромав“ дизайн.

    Плакатът с крачището на тази от 98-ма що години висеше в стаята ми, деа. Подариха ми го от кино „Рила“ на Витошка, когато само на този булевард имаше около 5/6 кина навремето. Този не бих го кичнал.