Хобит - видео дневник

Повече от половин години очакваме първия видео дневник на „Хобит: Пущинакът на Смог” (до момента общо единадесети, посветен на екранизирането на „Хобит”) и ето, че той най-накрая е тук.

За съжаление на всички фенове, видеото започва с една неприятна новина, споделена лично от Питър Джаксън и тя е, че заради течащите в момента сериозни доснимания („pick-ups”) – наложили се след като стана ясно, че „Хобит” ще се превърне в трилогия – екипът на филма няма да има възможност да присъства на тазгодишния Comic-Con и съответно посетителите му няма да могат да видят ексклузивни сцени от филма, каквато беше традицията с предишните филми за Средната земя до момента.

Лично на нас не ни пука особено, първо защото не се бяхме залетели към Сан Диего така и така и второ, по ред причини в момента не се вълнуваме особено какво точно се случва около филма. Всъщност надявахме се, че този видео дневник ще успее отново да ни позапали, след като „Неочаквано пътешествие” и първият трейлър на „Пущинакът на Смог” ни оставиха  равнодушни. Уви, това не се случва. На фона на задкулисния поглед, който видяхме преди две седмици, той определено е подобрение – няма как да не останем впечатлени от мащаба и количеството работа, което отива дори и за едни доснимания, но в сравнение с дневниците, които видяхме за първия филм, е стъпка назад.

Режисьор на „Хобит: Пущинакът на Смог” е Питър Джаксън, а в ролите са Мартин Фрийман (Билбо), Йън Макелън (Гандалф Сивия), Кейт Бланшет (Галадриел), Илайджа Ууд (Фродо),Анди Съркис (Ам-гъл), Люк Евънс (Бард), Хюго Уивинг (Елронд), Орландо Блум (Леголас),Еванджелин Лили (Тауриел), Кристофър Лий (Саруман), Иън Холм (Стария Билбо), Стивън Фрай (Старейшината на Езерния град), Лий Пейс (Трандуил), Бенедикт Къмбърбач (Смог / Гласът на Некроманта), Силвестър Маккой (Радагаст) и като джуджетата Марк Хадлоу (Дори), Джед Брофи (Нори), Адам Браун (Ори), Питър Хамбълтън (Глоин), Джон Калън (Оин), Дийн О’Горман (Фили), Ейдън Търнър (Кили), Джеймс Несбит (Бофур), Стивън Хънтър (Бомбур), Уилям Киршър (Бифур), Кен Стот (Балин), Греъм Мактавиш (Дуалин), Ричард Армитидж (Торин Дъбощит) и Били Конъли (Даин от Железните планини).

Първият трейлър и повече подробности за „Хобит: Пущинакът на Смог” може да откриете в новините ни до момента.

Премиерата е 13 декември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Стъпка назад, определено! 🙁 Сравнявам го с доп, материали от „Властелина…“ и просто изглежда старчески анемично, тъжно и нелепо. :/

  2. Единственото грешно в целия материал бе сцената с „ездата“ 🙂