In Saturn’s Rings

Кога за последно сте имали възможност без някакви предварителни уговорки да употребите словосъчетанието „уникално кино изживяване” по адрес на филм, без значение жанра или формата? Филм, пред който можете само да благоговеете? Сигурни сме, че не е било скоро. Според нас, точно такова изживяване ще ни предложи предстоящият „In Saturn’s Rings”.

Филмът е дело на Стивън ван Вюрен и е посветен на паметта на Карл Сейгън и Станли Кубрик. Той представлява една невероятна разходка до пръстените на Сатурн, из Слънчевата система, Млечния път и вселената отвъд. Разходка, изградена от над един милион реални фотографии, без използването на компютърно генерирани образи, 3D моделиране или който и да е от съвременните триковете на магьосниците по специалните ефекти.

Повече подробности и отговори на въпроси като „как?”, „откъде?”, „по какъв начин?” и т.н. можете да научите от трейлъра на филма, който освен всичко друго може да бъде видян и в досега невижданата от нас резолюция 4K. Ако разполагате с всичко необходимо за възпроизвеждането ѝ, просто цъкнете на „original” при настройките за качеството на картината.

След такива кадри винаги се чувстваме ужасно незначителни. Смятаме, че няма нужда да коментираме каквото и да е. Ако след това видео не сте впечатлени – първо от техническото изпълнение и второ, и доста по-важно, от красотата на Вселената, в която живеем – и не искате да гледате филма на момента, на най-големия възможен екран, значи не сте хора.

Вижте и още две видеа, посветени на филма и на процеса, по който е създаден.

Повече подробности за „In Saturn’s Rings” можете да откриете на официалния му сайт и на facebook страницата му. Премиерата му се очаква през пролетта на 2014-та.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Зверски изглежда! А, каква ще е продължителността на филма, или още не е ясно?