Саша Барон Коен

Малко се забавихме с тази силно разочароваща новина, но в крайна сметка стигаме и до нея. Deadline съобщават, че Саша Барон Коен напуска дълго подготвяния и доста очакван от нас биографичен филм за легендата Фреди Меркюри, при това в момент, в който нещата не можеха да изглеждат по-добре със спряганото режисьорско участие на Том Хупър.

Причините, които Deadline посочват за напускането на Саша Барон Коен, са заради творчески различия с живите членове на „Queen”, които – като продуценти на филма – имат право на вето върху сценария, режисьор и всичко останало. Изглежда, че те виждат историята като далеч по-достъпен „PG” филм, докато Коен си е представял нещата „R-rated” – далеч по-мрачни и провокативни.

Не ни се обсъжда и плюе по цялата ситуация, защото нямаме сили, а и не виждаме смисъл, но няма как да скрием разочарованието си от напускането на Саша Барон Коен, който беше основната причина да искаме да гледаме филма. Сигурни бяхме, че той щеше да направи уникална роля, с която освен всичко друго, щеше да излезе от обичайното си амплоа на пълен кретен и да покаже истинския си талант на заблудените хора, които не са си направили труда да го „проверят”.

Дали с напускането на Коен се сбогуваме със сценария на Питър Морган („Последният крал на Шотландия”, „Кралицата”) и с режисурата на Том Хупър (или който и да е друг от досега спряганите имена, сред които бяха Дейвид Финчър и Стивън Фриърс) не е ясно, но предвид историите (и начина им на разказване), от които те се интересуват, вероятността не е малка.

Каквото и да стане обаче, крайният продукт почти 100% ще е „PG”, така че поне на този етап, ние ще го пасуваме. За заместник на Коен трябва да вземат Даниел Дей-Луис, а с режисурата да се хване Финчър, за да ни върнат интереса.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *