Всеки нов филм на Тери Гилиъм е събитие и нямаме предвид само това, че филмите му са страхотни (фенове сме дори и на тези, които се смятат за по-слаби, като „Братя Грим”, например), но и това, че той обикновено има такива проблеми да събира средства за тях и после среща проблеми от всякакво естество по време на самата продукция, че всеки път, когато започне нов проект, шансовете той да види бял свят са доста по-малки от шансовете всичко да се разпадне.

Точно затова сме меко казано щастливи, че (почти) всичко около „The Zero Theorem” мина безпроблемно и освен ако светът не се продъни, през 2014-та ще имаме нов филм на Гилиъм. При това не какъв да е, а фантастика (при липса на по-добро определение) в стила на непреходния му шедьовър „Бразилия”.

Педи време в интернет изтекоха ранни и незавършени трейлъри и доста сериозни като времетраене части от филма, които доста бързо бяха свалени, но все пак се намират тук-там и може да видите част от тях малко по-долу. Те обаче са незавършени и вероятността да останете с кофти впечатление е огромна, затова лично ние ви съветваме да не ги гледате, а да се съсредоточите върху първите официални снимки (разпространени от  Empire), които дават някаква представа за визуалния стил на филма.

Кристоф Валц

The Zero Theorem

The Zero Theorem

Ето и това, което знаем като синопсис, но имайте предвид, че той е доста ранен и е възможно да има доста разлики с това, което ще видим в крайна сметка.

Куин Лет живее в Оруелски корпоративен свят, където „mancams” са многобройните очи на загадъчна фигура, позната единствено като Management. Той работи над решението на странна теорема и живее като отшелник в дома си – съсипан от пожар параклис. Само две неща нарушават изолацията и работата му – неочаквани визити от похотливата Бейнсли, която го изкушава с „tantric biotelemetric interfacing” (виртуален секс), и Боб. Боб е гениален и непокорен син на Management, който завързва истинско приятелство с Куин, въпреки че посещенията му са идея на Management – начин да разсейва и следи Куин, който се опитва да разреши сложната теорема. Боб създава „inner-space” костюм, с който Куин да пътува към същността си и да разкрие тайните и истината в собствената си душа. Защото там се крият отговорите, които и Куин, и Management търсят. Този костюм и съпътстващият го компютър ще направят инвентаризация на душата на Куин и така или ще докажат или ще опровергаят Теорема Нула.

Последно, ето и изтеклите трейлър и клип, но още веднъж силно ви съветваме да не ги гледате.

Режисьор на „The Zero Theorem” е Тери Гилиъм, а в ролите са Кристоф Валц, Мат Деймън, Тилда Суинтън, Дейвид Тюлис, Бен Уишоу, Питър Стормаре, Мелани Тиери, Санджийв Баскар и др.

Премиерата е предвидена за 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. С тези актьори, и особено начело с Валц, Гилиъм ще направи Чудо 🙂
    At least I HOPE SO!!! 😀

    1. Явно само Тарантино може всеки път да прави един и същ филм и да бъде харесван. 😀

    2. Много отдавна зная, че надеждите ми пропаднаха – ти чак сега ли го гледа, бре?