Най-важно за нас беше да не разрушаваме мита”, споделят Иан Форсайт и Джейн Полард – двамата автори на идеята за документалния филм „20,000 Days On Earth”. „В съвременните музикални документални филми стремежът е да се надникне „зад кулисите”, да се разкрие нещо, да се свали маската – точно това искахме да избегнем.”

В случая иде реч за легендата Ник Кейв, който е обект/субект и тема на споменатата кинотворба. Филмът не следва постулатите на документален разказ, а по-скоро конструира един ден от живота на музиканта. Ник е свободен да импровизира – с хора като Рей Уинстън, Кайли Миноуг и кой ли още не; собствените му деца също се включват в „портрета” и добавят цвят и динамика към сюжета. Някои случки са направо сюрреалистични, но и напълно обикновени: Кейв и синът му гледат заедно „Белязания”, Ник кара кола, отива на своя час при психоаналитик. Той не знае какво ще излезе от филма, но има пълна вяра на авторите му и разчита безпрекословно на тях – за подсещане, може да хвърлите отново поглед върху познатия клип на песента „Dig, Lazarus, Dig”, който е правен от Форсайт и Полард. Преди това обаче вижте първите официални снимки от филма.

Ник Кейв

20,000 Days On Earth

20,000 Days On Earth

http://www.youtube.com/watch?v=HBAYr73mlTk

20,000 Days On Earth” вероятно се замисля поне от 2011 та – защото 20 000 дни са всъщност 54 години плюс/минус два месеца. А тази година мистър Кейв ще навърши 56… Очаква се нестандартният, предизвикателен документален филм да излезе догодина. Ще ви информираме за развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *