Обещахме нов трейлър – на Comic-Con го пуснаха, ето го и при нас. Съвсем в реда на нещата е да се активизират активностите около втората екранизация по Сюзан Колинс „Възпламеняване” – на зрителите трябва да им се припомни, че през есента ги очакват „юбилейните 75-и Игри на глада”. И добре, че поне във втория трейлър стигаме до арената им.

Stay alive!” & „Remember who the real enemy is!” – съвети, дадени от сърце. За незапознатите ще „натвърдим” отново, че избора на Уди Харелсън за Хеймич Абърнети е едно от най-добрите кастинг-решения на екипа ever (за разлика от Джош Хътчърсън, и не гарантирам, че го казвам за последен път…). Впечатляващите костюмни решения, според описанията в книгата, стряскат ръководството на Панем и Капитола, като нямаме никакъв спомен Президентът Сноу да е присъствал толкова често в действието, колкото акцентираха и в първия, и в този трейлър. Но може пък появите му да се ограничават само с тези кадри, кой знае. По повод другите участници в Игрите – бихме споделили впечатление след като/ако ги видим в действие, а не във „вдъхновени” плакатни пози или показващи потенциално добра захапка (като в трейлъра).

В новия трейлър не откриваме толкова нови кадри, колкото би ни се искало, като най-вече ни интересува поглед към самите игри, а не „блясъка” преди началото им. Обещаваме да залагаме повече на душевните терзания на Катнис, особено след като Дженифър ни убеди, че може да влезе в кожата на героинята. А дали/какво ще разберат публиката от „young adults”, които трепетно очакват втората част на „Игрите на глада” на кино – това не можем да сме сигурни, и не бихме рискували с предположения.

По повод режисьорските прийоми за предаване на разказа, попаднахме на едно любопитно изречение из щатските блогове за кино – „Ако не сте фен на историята, поне ще се зарадвате, че Франсис Лоурънс използва статив.” Всякакви подробности филма може да откриете в новините ни до момента.

Режисьор на „Игрите на глада: Възпламеняване” е Франсис Лоурънс („Константин”, „Аз съм легенда”, „Вода за слонове”), а сценаристи са Саймън Бюфой („Беднякът милионер”) и Майкъл Арнд („Играта на играчките 3” и предстоящия „Star Wars Епизод VII”). В ролите ще видим Дженифър Лорънс, Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Уди Харълсън, Елизабет Банкс, Доналд Съдърланд, Лени Кравиц и Тоби Джоунс, а към тях се присъединяват Сам Клафлин, Джена Малоун, Филип Сиймур Хофман, Джефри Райт, Аманда Плъмър и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *