Вече сме виждали доста рекламни материали от третата част от приключенията на галактическия анти-герой Ридик, но както споменахме и при последния Comic-Con трейлър, досега не сме видели нищо от фюрианската линия (като изключим снимката на Карл Ърбан като Вако) и не сме сигурни как точно събитията от „Riddick” следват тези от предишния филм „Хрониките на Ридик”.

Сега обаче „Universal” разпространиха кратък „motion comic”, който в известна степен запълва дупката между двата филма. За съжаление, комиксът не е толкова подробен или ангажиращ както беше анимационният „The Chronicles of Riddick: Dark Fury”, който послужи за връзка между „Пълен мрак” и „Хрониките”, но пък би могло да има още части и в крайна сметка да получим една пълнокръвна история.

Като допълнение към този „motion comic” дебютира и една нова снимка, част от twitter кампанията на филма „Furyan Fridays”, на която виждаме Ридик да носи същия шлем(?), както във видеото, което за пореден път ни навежда на мисълта, че „Riddick” все пак ще има някаква връзка с предишния филм, дори и да е под формата на кратко интро, докато текат надписите.

Ридик

За финал можете да изгледате целия Comic-Con панел на филма.

Печално известният Ридик е изоставен на изпепелена от слънцето, отдалечена и безжизнена планета. Скоро обаче той е принуден да се бори за оцеляване срещу извънземни хищници, по-смъртоносни от който и да е човек, срещу който се е изправял. Единственият начин Ридик да се махне от планетата е като активира спасителния маяк, който привлича наемниците към планетата в търсене на наградата си.

Първият кораб, който пристига, води нов вид по-яростни и смъртоносни наемници, докато вторият е управляван от човек, преследващ Ридик с по-лични мотиви. С наближаваща буря, в която никой не би могъл да оцелее, времето на Ридик изтича, а преследвачите му няма да напуснат планетата без главата му като трофей.

Режисьор на „Ridick” e Дейвид Туохи, a в ролите са Вин Дизел, Карл Ърбан, Кейти Сакхоф, Джорди Мола, Мат Нейбъл, Бокийн Удбайн, Дейв Батиста, Конрад Пла, Раул Трухийо, Нолан Фънк, Кери Хилсън и др.

Премиерата е 6 септември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. малко ме смайвате, то и от трейлъра става ясно , че имат връзка, некромангъра, който стреля по Ридик, и го затрупва със скалата, Потвърждението, че Карл Ърбан участва.

    едва ли ще го пльоснат ей така Винчу на планетата и да се чудим WTF?!?!?!