Да, беше ясно, че от течащия в момента Comic-Con ще излязат любопитни неща за „Играта на Ендър”, който е просто идеалният филм за гийк-изложението, и макар че най-яките са просто недостижими за нас, има и такива, достъпни за простосмъртните.

В първата категория са един нов трейлър и специално създадена за Comic-Con изложба в 8 стаи, снимки от които можете да видите по-долу. Във втората, по-интересна за нас категория са два клипа от Международния флот (ние поне нямаме нужда от допълнително надъхване, вербувани сме вече), както и няколко плаката с по-важните герои (на този етап се набляга повече на възрастните).

Както споменахме, късметлиите на Comic-Con са видели и един нов трейлър, поне отчасти посветен на космическите битки с извънземните, който се надяваме да излезе онлайн в най-скоро време. Първия трейлър на филма можете да видите в някоя от предишните ни десетина и отгоре новини – следим „Играта на Ендър” много внимателно още от самото начало.

Това, което не следим никак отблизо и не желаем въобще да чуваме, са идеите филмът да се бойкотира заради малоумните изказвания и хомофобски идеи на Орсън Скот Кард. Така че въобще няма да подхващаме темата, ние сме супер големи фенове на книгата и това по никакъв начин не се е променило и макар да ни се ще Кард просто да си замълчи с глупостите си, за нас поне това няма нищо общо с филма. И Харисън Форд явно е съгласен:

„Мнението на господин Кард по въпроса за гей браковете не е част от филма. Той е написал нещо ценно за всички нас – да поемаме моралната отговорност. За мен възгледите му извън тези, които са част от филма, не са важни и нямам мнение по въпроса. Знам, че той е признал, че темата за гей браковете е битка, която е загубил. Той признава, че е загубил. Според мен всички знаем, че сме спечелили. Човечеството е спечелило. Мисля, че с това темата се изчерпва.”

А сега, ето и две нови снимки от филма, една корица на EW, както и обещаните снимки от Comic-con изложбата „The Ender’s Game Fan Experience”.

Режисьор на „Играта на Ендър” („Ender’s Game”) е Гавин Худ, а в ролите ще видим Ейса Бътърфийлд (Ендър), Хейли Стайнфелд (Петра Арканян), Харисън Форд (Хайръм Граф), Бен Кингсли (Мейзър Ракъм), Абигейл Бреслин (Валънтайн Уигин), Виола Дейвис (Гуен Андерсън), Брендън Мейър (Стилсън), Арамис Найт (Бийн), Мойзес Ариас (Бонсо Мадрид), Джими Пинчак (Питър), Сураж Партасарати (Алей), Конър Керъл (Бърнард) и Кайлин Рамбо (Динк Мийкър).

Премиерата на филма е 1 ноември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments