Добре, малко се забавихме с тази новина, но важното е, че все пак успяваме да стигнем до нея. Както знаете, миналата седмица се проведе най-голямата световна „гийк” конвенция  Comic-Con, откъдето изтекоха един тон новини и интересни материали и където беше хвърлена „бомбата”, която вече няколко дни тресе интернет.

На панела на „Warner” изненадващо появилият се Зак Снайдър благодари на феновете за подкрепата им спрямо „Човек от стомана” и обяви, че вече се работи по неговото продължение. И макар на този етап да не може да даде никакви подробности за сюжета, може да спомене един елемент, който да ни даде някаква представа какво да очакваме.

А начинът, по който Снайдър анонсира този елемент, е чрез откъс от известен комикс, който е прочетен на живо от актьора Хари Леникс. Ето го в оригинал:

„I want you to remember, Clark. In all the years to come, in all your most private moments, I want you to remember my hand at your throat. I want you to remember the one man who beat you.”

Цитатът е от „The Dark Knight Returns” на Франк Милър, в който основна роля има Батман, но понеже дори и на Comic-Con не са много хората, които могат да разпознаят текста и да свържат 2 и 2 толкова бързо, цитатът е последван от лого (което виждате най-горе), което вече е достатъчно ясно дори и за „аматьори” като нас – и то буквално взривява легендарната „Hall H”. За да придобиете по-ясна представа за реакцията на феновете, можете да видите краткото видео от събитието.

Доста хора предположиха, че обявяването на проекта означава край на надеждите за „Justice League”, но той бе обявен за 2017-та (предшестван от филм за Flash през 2016-та), така че това ще е нещо като генерална репетиция.

Вероятно сте чули, че Снайдър казва, че няма да правят екранизация на „The Dark Knight Returns”, което ще рече, че ни очаква съвсем друга история, за която все още нямаме никакви подробности. Има спекулации, че в основата ще бъде комиксът „World’s Finest”, но както можете да се досетите, засега няма нищо официално.

Единствената допълнителна подробност, която знаем, идва от Дейвид С. Гойър, който ще напише сценария заедно със Снайдър, и касае заглавието на филма:

„Следващият филм, който правим, вече е в пред-продукция, ще излезе през лятото на 2015-та и се казва – всъщност не сме сигурни дали заглавието ще бъде „Супермeн срещу Батман” или „Батман срещу Супермeн”, но да, това е схватката и комбинацията, двамата са на екран и това се случва”.

Лично ние залагаме на „Супермeн срещу Батман”, тъй като все пак филмът ще е продължение на „Човек от стомана” и ни се струва логично Супермен да има по-централно място.

Премиерата се очаква в киносалоните през 2015-та и засега потвърдените имена са Хенри Кавил, Ейми Адамс, Даян Лейн и Лорънс Фишбърн. Тоест предстои суперважният кастинг на Батман!

А за да придобиете представа за ефекта, който имаше тази новина върху феновете, вижте какви неща започнаха да им се привиждат:

Супермeн срещу Батман

Супермeн срещу Батман

Ето и две закачки от „Аз съм легенда” и „Fringe” – не е изненадващо, тъй като двата образа съществуват съвместно в комиксите от години. Да не говорим, че наскоро имаше опити (неуспешни) да се съберат и на кино.

Супермeн срещу Батман

Супермeн срещу Батман

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Жокера едва ли , но Лекс Лутор да , плюс голяма физическа сила от вселената на Супермен (при всички случай няма да бъде Darkseid , според мен ще го пазят за Justice League , а с Doomsday пак ще се разруши света )

  2. Joseph Gordon-Levitt ( Robin ) нали наследи тайната на Уейн . Ако направят така плюс стария актъорски състав като Гари Олдман и случайно Майкъл Кейн би било чудесно .

  3. Е като няма да е Бейл, то поне да е Левит…Четвърти чисто нов пич (изключвам с две ръце Клуни) едва ли би ме изкефил, ама пък знае ли човек 😀

  4. На анимационни филми седят много добре на едно място и двата образа, особено в по-бруталните серии на DC Original Animated Series, да видим на големия екран как ще са. Лично аз съм оптимист, има надежда на някой по-noir комиксов калабалък, а не дебилщина ала Avengers.

  5. Не казвам, че няма да го гледам, но DC СА ПО-ДОБРИ от MARVEL в сериалчетата.
    Лично аз много се надявам в THE FLASH да участва и протежето на FLAASH (KID-FLAH), тъй като
    е моят любим герой …
    Пишете, ако знаете нещо по въпроса.
    🙂