Почти година измина, откакто видяхме първите кадри от затворническия екшън на Микаел Хафстрьом The Tomb”, който трябва да събере на екран – подобаващо, а не само за някакви си минутки – двете екшън легенди Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун.

Оттогава се случиха две неща – първо, филмът беше преименуван на малко по-ясното и обяснително „Escape Plan” и второ, след боксофис (а и всякакъв друг) провал на двете звезди със соловите им изяви в „Последният сблъсък” и „Куршум в главата” (вторият лично за нас беше по-добрият), еуфорията около това им общо участие значително утихна.

С наближаването на премиерната дата на филма, рекламната кампания ще опита отново да запали ентусиазма на феновете и да ги убеди, че „дъртите чичаци” все още ги бива за нещо, а първата стъпка към това е дебютирането на официалния постер.

Escape Plan - плакат

Определено не е най-лошият постер, който сме виждали – има любопитен ретро привкус – но не е и нещо, по което да си изгубим акъла, така че ще трябва да изчакаме първия трейлър, преди да решим дали въобще си заслужава да се вълнуваме за този филм. Сигурни сме, че няма да ни се наложи да чакаме много за него, даже няма да се учудим, ако по-късно днес пуснем един бърз ъпдейт.

Рей Бреслин (Сталоун) е най-големият майстор по сигурност на сгради в света, който заради престъпление, което не е извършил, се оказва зад решетките на едно от своите най-добри творения – супер-секретен високотехнологичен затвор, наречен „Гробницата”. За да успее да оцелее във враждебната обстановка на садистичните и корумпирани надзиратели, както и за да осъществи почти невъзможния си план за бягство, Бреслин има нужда от подкрепата на своя съкилийник Емил Ротмайър (Шварценегер), който се бори с всички сили да запази човечността на всички затворници в „Гробницата”.

Режисьор на „Escape Plan” е Микаел Хафстрьом, а сценарият е дело на Майлс Чапман и Джейсън Келер. В ролите са Арнолд Шварценегер, Силвестър Сталоун, Вини Джоунс, Джим Кавизъл, Сам Нийл, Къртис „50 Cent” Джаксън, Винсънт Д’Онофрио, Ейми Райън и др.

Премиерата е 18 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *