Prometheus

Отдавна не сме имали повод да пишем за продължението на „Прометей” (което по обясними причини на този етап наричаме „Прометей 2”), но просто не е имало новини или каквото и да е раздвижване около проекта. До вчера знаехме само, че действително ще има такъв филм и че Деймън Линделоф няма да пише сценария, което – поне в нашите очи – е отлична новина (доколкото разбираме, повечето от нещата, които ни дразнят, ги е нямало в първоначалния вариант на Джон Спейтс) и ни навежда на мисълта, че продължението може и да се отърси от многото недостатъци на оригинала и да запази само положителните му страни, които също не са никак малко, каквото и да говорят някои от по-разочарованите фенове.

Сега научаваме, че сценарист на „Прометей 2” ще е Джак Паглен, за който не знаем абсолютно нищо, освен че е един от сценаристите на „Transcendence”, режисьорския дебют на Уоли Фистър, с Джони Деп в главната роля и един милион звезди в останалите. Според слуховете Ридли Скот е одобрил идеята на Паглен за продължението и „Fox” всеки момент ще разпишат договора на сценариста.

Очаква се още Нуми Рапас и Майкъл Фасбендър да се завърнат и макар да е сигурно, че Ридли Скот ще е продуцент, на този етап не е ясно дали ще е и режисьор, което е малко притеснително – супер фенове сме на „Alien” франчайза и решението да се правят отделни като стил и дори жанр филми, с различни, но все качествени режисьори (важи дори и за несравнимо по-слабата Четворка), но какви са шансовете това да се случи и с „Прометей 2”? По-вероятното е, ако Скот не намери време в доста натоварената си програма, която включва и епоса „Exodus”, „Fox” да наемат някой недоказал се младеж и на всичкото отгоре да му стъпят здраво на врата. Ще видим и разбира се, ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *