Майкъл Грийн

Откакто в началото на 2011 се разбра, че се подготвя нов „Blade Runner” филм, сме писали няколко новини по темата, първата от които със заглавие „Поругаването на Блейдрънър”. Но колкото повече научавахме (в крайна сметка не е много, но се понатрупа информация) за доста амбициозния проект, толкова по-обещаващ изглеждаше и дори си позволихме известни надежди, че крайният резултат може да е нещо наистина качествено.

Първата и най-ярка светлина в тунела беше името на Ридли Скот, който ще се завърне като режисьор, а след това се разбра, че по сюжета на филма, който със сигурност ще е продължение „some years” след края на първия филм, работи сценаристът на оригинала Хамптън Фанчър и дори има шанс Харисън Форд да се завърне, пък било то и само за кратка поява. Разбра се дори, че Шон Йънг се е срещала със Скот, но дали това е чак толкова добра новина, всеки ще прецени за себе си. Лоша обаче със сигурност не е.

Но сега очакванията ни отново спадат и макар да сме далеч от абсолютното дъно, където започнахме, пак си е стъпка назад. Надявахме се, че някой действително талантлив и доказал се сценарист ще се заеме с проекта (беше ясно, че Фанчър ще работи само по основата на сценария и след това ще се търси сценарист за преработване и изглаждане на финалния скрипт), за да не се повтори основният проблем на „Прометей”. Така че сме, ако не разочаровани, то най-малкото притеснени, че избраният сценарист е Майкъл Грийн, чието най-известно заглавие е, дръжте се да не паднете… „Зеленият фенер”.

Не искаме да обидим Грийн, който след „Зеленият фенер”, където е едва един от виновниците, е писал за сериали като „Heroes”, „The River” и „Everwood” и според прес-съобщението по повод „Blade Runner” продължението е работил по/преработвал предстоящите „Robopocalypse” и „Gods and Kings”, но просто му нямаме доверие. Не го знаем какъв е, не сме гледали сериала „Kings”, чийто създател се води, нямаме представа бива ли го въобще и дали няма да ни изненада с някоя неземна тъпотия. Ще видим и макар да е още рано да се каже кога точно ще видим, ще ви държим в течение

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *