Първият трейлър на „300: Rise of an Empire” – сниманото у нас никому ненужно продължение (предистория) на „300” на Зак Снайдър – е вече факт и за наша огромна изненада това, което виждаме, е далеч от катастрофалния евтинджос, който очаквахме.

Общо взето, ако сте почитатели на първия филм с красивите кадри, нарисуваните мускули, кадансите, безчетния млат, нечленоразделно ръмжене и евтини реплики, значи би трябвало да останете доволни. Поне ние останахме. Вижте.

Имаме само две забележки: липсата на кръв – трябваше първият трейлър да е нецензуриран и да има железен млат и кървав топор като за световно (надяваме се филма да не е постничък откъм този елемент) – и липсата на яки крийчъри и изроди, каквито имаше в първия филм. Някоя глупава, но култова реплика от типа на „This is Sparta!” и „Tonight, we dine in hell!” също нямаше да ни се отрази зле.

Не очаквахме, но доста отрицателното ни настроение, което таяхме по адрес на филма през изминалата година и половина, в момента поутихна и отново си позволяваме да се върнем на мнението си от времето, когато за първи път беше съобщено за това продължение. А то е, че покрай интересната история на Темистокъл и Маратонската битка (която на голям екран би могла да изглежда чудно) може да се получи един приличен развлекателен филм.

Не знаем, може да звучим като наивници, но така се чувстваме в момента.

Вижте и най-новия постер.

300: Rise of an Empire” изправя Темистокъл срещу нахлуването на необятните сили на персите, предвождани от самообявилия се за бог Ксеркс, и срещу отмъстителния командир на персийския флот Артемизия.

Режисьор е Ноам Мъро, а в ролите са Съливан Стейпълтън, Ева Грийн, Лина Хийди, Родриго Санторо, Андрю Тиернън и др.

Премиерата беше преместена на 14 март 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

  1. Това изглежда по-интересно от предния „300“ – има наченка на някаква история

  2. Да, изглежда тъпо, но не и евтино, както се очакваше. Със сигурност няма де се превърне в първия хубав филм сниман у нас.

  3. Изроди ще има начело с познатият ни http://www.hotflick.net/flicks/2006_300/fhd006300_Andrew_Tiernan_004.jpg .
    Колкото до други същества – може точно заради това да преместиха премиерата. Тук се вижда, че са готови с голяма част от ефектите, ама знае ли човек, какви още изненади готвят в тази посока.

    Единствено ме притеснява 3D-то, ако не го конвертират като хората. Вярно, че повечето неща се добавят допълнително върху зеленията, ама все пак не всичко е компютърно и хората които участват ще трябва да ги модифицират сериозно за да стане добре. 😉

  4. Е другото настрана, ама тоя главния пич може ли да създава такова усещане за straight-to-dvd quality…

  5. @виво
    Аз разчитам да я има гола. 🙂

    @The Bear Jew
    За наистина хубав филм сниман у нас, ще трябва да почакаме още. 🙂 Иначе аз съм фен на „Черната далия“. 🙂

    @Тихомир (Tito)
    Аз говорех за трейлъра, за филма съм сигурен, че ще има кръв и изроди. 🙂 3D-то има шанс да го насерат, ако не вложат пари.

    @mimitar
    Прав си, доста е зле това момче. 🙂 Има един момент, в който много ми прилича на Лукас Блек, който също е от „straight-to-dvd “ класа. 🙂

  6. Като стана въпрос за филми снимани в България ми се струва, че „The Way Back“ на Питър Уиър би трябвало да е на едно от челните места.
    Иначе този „300: Rise of an Empire” изглежда изненадващо добре, въпреки че най-вероятно ще страда сериозно от синдрома на втората част :))))

  7. И аз съм доволен. Очаквах съвсем да е като „Спартак“, но няколко екшън кадъра промениха мнението ми. Пък и Ева като гледам ще се раздава пак… 😀

  8. НАистина ефектите са на ниво, но прекалената позьорщина както и от първия филм не е много за моя стомах.

  9. Хората имаха толкова ниски очаквания заради това, че филмът е сниман в България, че изведнъж тази вряща кофа с лайна им се струва приемлива.

  10. @MadMax
    Още не съм го гледал “The Way Back”, въпреки че съм голям фен на Уиър.

    @Irationalism
    Дай боже! За раздаването на Ева. 🙂

    @Irationalism
    Нещо против ексцесивния хомоеротизъм ли имаш? 🙂 🙂

    @Начев
    Общо взето, да. Но какво от това?

  11. Как така Ксеркс Първи участва при Маратон,както е написано тук когато тогава все още владетел на Персия е баща му Дарий Първи, а главно командващ е Датис , а на елините Милтиад?Вероятно филма трябва да е директно продължение на 300,защото Ксеркс и Темистокъл участват в битката при Саламин десет години по късно,която е и морска битка, за разлика от Маратонската, която макар и близо до брега все пак се води на сушата.Слаб 2 за автора на този материал и за познанията му по антична история

  12. Къде точно пише, че Ксеркс участва при Маратон? Май просто си искал да се направиш на интересен, а? И, не, филмът не е директно продължение, а предистория.
    Но какъвто и да е случая, тук не говорим за „исторически документ“, а за филм по комикс, така че давай го по-спокойно!

  13. Последно имаше информация, че действието на този филм ще е преди, по време и след първия „300“, а освен това щяло да има ретроспекции за това как Ксеркс е станал владетел… Така че май ще сме „all over the place“ като история. 🙂

    Но нищо чудно, че само по трейлъра изглежда като чисто продължение! С този „Джерард Бътлър“ в началото направо избиха рибата… 🙂

  14. Аз съм написал „продължение (предистория)“, явно трябва да измисля нещо, което включва и „по същото време“. Нещо като „sequel-prequel-midquel-parallel-origin story“. 🙂 🙂

  15. мдам – много добре изглежда даже! 😀
    само ще си направя ритуално самоубийство, ако Санторо е идвал дори и за един кадър на българска земя – и аз не съм разбрала… 8)

  16. Аз мисля, че е продължение. Защо мацката на Леонид така яростно надъхва войските?

  17. Светле, ако искаш да дойда да снимам. 😉 😉 😉 Ако трябва и на 3D – все ще го конвертираме. Ама да знаеш, че май всички са идвали у нас. Доколкото знам само подводните сцени не били снимани тук – всичко останало на зеления фон. Обаче конспирация жестока – подписваш декларация и си траеш.

    Митак, можеше да сложат нещо от урода в трейлъра, защото той е истински актьор с повечко грим, докато другите същества може и тепърва да ги довършват ако има такива.