Това е сладураната Адисън Тимлин, която искаме да виждаме гола отново и отново – независимо, че често гледа като теле в железница...

Екранизацията на романа „Odd Thomas“,за която най-напред ви информирахме тук, трябваше да тръгне по кината още миналата година, но поради редица – колкото досадни, толкова и сериозни – причини филмът продължава да бере прах в някой виртуален склад (основният проблем със забавянето е финансово-правна неразбория между инвеститори, спонсори и маркетингов отдел). Режисьор на филма е CGI-мегаломанът Стивън Съмърс, а сценарият се базира на една от по-сносните книги на хипер-продуктивния майстор на бестселъри Дийн Кунц, когото много харесвахме преди години, но който от около две десетилетия насам ни сервира най-вече слаба трилърова конфекция със съмнителни и тривиални морални послания.

В началото чакахме с интерес реализирането на проекта „Odd Thomas“, но с времето не само забравихме за него, а и спря да ни пука особено, тъй като далеч по-любопитни заглавия застанаха на дневен ред. Ненадейно обаче отнякъде изпълзя т. нар. sales trailer на филма, който е с незавършени ефекти и грубоват монтаж, което му прощаваме, тъй като (май) е предназначен за промотиране пред (евентуални) купувачи:

Впечатленията са ни… смесени. Като цяло, може и да се получи – най-вече заради удачния каст и свежия диалог. Само че не залагаме големи надежди на този етап. Припомняме ви, че „Чудакът Томас“ е историята на шантав младок с пророчески способности, който бачка в закусвалня и който – след появата на зловещ странник –започва да разплита мрачна мистерия, която може да доведе до страховито кръвопролитие. Кунц вече е написал няколко продължения на историята, а дали и тях ще видим на екран е въпрос с повишена трудност – въпреки че писателят много е харесал сътвореното от Съмърс, засегапремиерната дата е все тъй неясна, а търговският успех е твърде висока топка. Само един наистина успешен боксофис може да доведе до завръщането на Од (Антон Йелчин) и гаджето му Сторми (Адисън Тимлин) в киносалоните.

Дотогава: четете Клайв Баркър и Стивън Кинг.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *