Филмът на Жером СалЗулу” („Zulu”) ще закрие най-авторитетното филмово събитие за годината – фестивала в Кан. Главните роли са поверени на Орландо Блум (от време на време взема смислени решения за кариерата си) и заменилият Джимон Хонсу Форест Уитакър (излъчващ талант във всичко, което сме гледали с него).

Героите им са двама полицаи от Кейп Таун, които разследват убийството на 18-годишна девойка, дъщеря на член на отбора по ръгби, спечелил шампионата Springboks. Разкривайки различни детайли, двамата се натъкват на връзки с миналото на страната, свързано с апартейда.

Жером Сал твори във Франция по филми с по-комерсиална насоченост („Ларго Уинч”, „Anthony Zimmer”) и със сигурност ще бъде любопитно да се проследи как в „Зулу” се съчетават политически елементи с екшън-действие. А че такова има, става ясно от първите двата клипа от филма (които може да гледате тук) и от мейкинга, който открихме в „дома” на Кан в интернет.

Като допълнение вижте фестивалния постер на филма, както и няколко снимки с акцент съсредоточената физиономия на Орландо, насочил голям пищов пред напомпания си гръден кош.

Прожекцията на „Зулу” („Zulu”) е извън конкурсната програма на Кан и с нея ще бъде закрит фестивала. Официалната френска премиера на филма е 6 ноември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Супер изглежда. Ето такъв филм бих си пуснал още тази вечер. : )))