Компания на Дел Торо ще прави Оуен Уилсън

Въпреки че Пол Томас Андерсън от доста време насам говори за желанието си някой ден да снима комедия (чийто сценарий сам е написал), много е възможно в крайна сметка „Inherent Vice” да се окаже най-близкият му досег с жанра. И макар да не е планиран като комедия, в сравнение с последните два филма ще е доста по-различен и вероятно по-лек като тон и стил филм… или поне това се очаква, имайки предвид изходния материал на Томас Пинчин. Но за нас има значение единствено, че следващият филм на Андерсън е на една крачка разстояние, образно казано.

С така очакваното наближаване на първия снимачен ден постепенно се изяснява и кастингът на филма. Вече знаем, че в главната роля ще е Хоакин Финикс, който ще играе не особено кадърния и често напушен частен детектив Док Спортело, издирващ отвлечено момиче (която случайно е една от бившите му). В началото на седмицата разбрахме, че към Финикс ще се присъедини Бенисио дел Торо в ролята на съмнителния адвокат на Спортело, който всъщност не е криминален адвокат, но въпреки това му дава съвети, когато има нужда от помощ. Не сме чели книгата, но доколкото разбираме, ролята на Дел Торо не е особено голяма – разбира се, във филма може да е по-различно. При всички положения ни се струва чудесна идея Андерсън да го режисира и сме сигурни, че ще се получи запомнящо се изпълнение.

Компания на Финикс и Дел Торо ще прави Оуен Уилсън, който на пръв поглед е малко странен избор, но да не забравяме колко як беше Адам Сандлър в „Гроги от любов”. Уилсън ще играе музиканта Кой Харлинген. Последният актьор, за който знаем, че ще участва в Кевин Дж. О’Конър, който вече няколко пъти е работил с Андерсън, но нямаме никаква представа каква ще е неговата роля.

Честно казано, не сме 100% сигурни, че тримата по-известни от по-горе споменатите актьори са си подписали договорите, а дори и да са, винаги има опасност в крайна сметка да не ги видим във филма. Но засега актьорският екип се очертава доста приятен, със или без Чарлийз Терон, за която чухме слухове, но засега няма нито потвърждение, нито официално опровержение.

А най-добрата новина е, че снимките започват този месец. Изненадващо проектът е с финансовата подкрепа не на „Annapurna Pictures”, а на „Warner Bros.”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *