Странно безразличие, или по-скоро равно очакване обхваща почитателите на всички поредици, когато „дупката” между първата и следващите части е повече от година. За „Възпламеняване” нещата се развиват не много благоприятно: разчитайки на фен-базата от книгите, Lionsgate бяха решили, че безпроблемно ще си спретнат легендарна сага, подобна на „здрачната” (по количества приходи най-вече). Ала прогнозите май са на път да се разминат с реалността – поне в „идейно” отношение…

Приближавайки към есента, маркетинг отдела на „Игрите на глада” ще засили имиджовото присъствие и не искаме да пропуснем да ви покажем един постер, на който Катнис Евърдийн мяза малко на Робин Худ-ка, изрисували са я като в творба на фламандски (дали не греша?!) майстор и по най-кичозния начин са й „прикачили” зад гърба едни перести облачета във вид на херувимски крилца… Това ако е достойна визия за почти революционната „Възпламеняване”, аз съм… Мая Плисецкая.

Възпламеняване - плакат

Всъщност тази визия е своеобразно продължение на „серията” постери в същия стил, представени по време на пролетното ми „забвение”, които изглеждат… досадни и неподходящи (за литературния оригинал). А и след онзи първи трейлър, в който Филип Сиймур Хофман и Уди Харълсън привличат повече вниманието в сравнение с главните персонажи… вече не знам. Поне има намек за сърдечни колебания у Катнис – най-сетне! Но пък няма и помен от същинския екшън, който ще се развие във втората част на „Възпламеняване”, след приключване на обиколката на победителите. Така де, който остане почитател на поредицата – така или иначе ще гледа филма, така че няма какво да го мъдрим от сега. Напомняме накратко какво се очаква:

Възпламеняване” започва от момента, в който Катнис се завръща у дома като победителка на 74-ите годишни Игри на глада заедно с втория трибут от Окръг 12 – Пийта. Всеки победител е длъжен за известно време да напусне семейството и приятелите си и да се отправи на обиколка из Окръзите – да бъде „показван” на жителите като пример за подражание. По пътя Катнис осъзнава, че у хората се надига желание за бунт, но Капитолът все още контролира всичко със завиден успех, а президентът Сноу подготвя юбилейните 75-и Игри на глада – едно състезание, което ще промени завинаги реалността в Панем…

Режисьор на „Игрите на глада: Възпламеняване” е Франсис Лорънс („Константин”, „Аз съм легенда”, „Вода за слонове”), а сценаристи са Саймън Бюфой („Беднякът милионер”) и Майкъл Арнд („Играта на играчките 3” и предстоящия „Star Wars Епизод VII”). В ролите се завръщат Дженифър Лорънс, Джош Хътчърсън, Лиъм Хемсуърт, Уди Харълсън, Елизабет Бенкс, Доналд Съдърланд, Лени Кравиц и Тоби Джоунс, а към тях се присъединяват Сам Клафлин, Джена Малоун, Филип Сиймур Хофман, Джефри Райт и др.

Премиерата е 22 ноември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *