Еван Питърс е Quicksilver

Въпреки че „Х-Men: Days of Future Past” вече се снима от повече от месец, Брайън Сингър изненадващо обяви, че към вече абсурдно нарасналия екип от супергерои (и супер актьори) се присъединява Еван Питърс в ролята на Quicksilver, който в комиксите е син на Магнито.

Не е ясно колко голяма ще е ролята на Питърс, но имайки предвид, че във филма участват професор Х, Магнито,  Beast, Буря, Мистик, Върколака, Плевел, Shadowcat, Iceman, Colossus, Blink, Bishop, Warpath и още много други (и на нас не ни харесва някои имена изписани на латиница, а други на кирилица, но става за компромисен вариант) и някои от тях се изпълняват от по двама души , не очаквайте кой знае какво екранно присъствие за Питърс и неговия Quicksilver. Но героят е важен, ако не за феновете, то за адвокатите на не едно, а на две големи Холивудски студия.

Честно казано, малко се дразним на цялата Disney/Fox история. За незапознатите, сравнително новият отбор „Marvel” и „Disney” (вторите закупиха първите) държат кино-правата на всички Отмъстители и почти всички останали супер-герои на „Marvel”, с изключение на Спайдър-мен, който що се отнася до големия екран е собственост на „Sony” (които обявиха, че няма да пуснат правата „never ever ever”), и както вече сте се досетили, „Fox” държат правата за Х-мен.

Това, което нас ни дразни, е борбата за герои и как ни принуждават да избираме страна в „спора” между две заглавия, които чакаме с еднакъв интерес – разбираме, че Quicksilver се присъединява към „Days of Future Past” чак след като Джос Уидън обяви, че му е любимец и го е включил в сценария си за „Отмъстителите 2”.

Сигурни сме, че Сингър (както и сценаристите и продуцентите) не си избират героите само за да правят напук на Уидън и „Disney”, но защо е нужно Twitter съобщението на Сингър да е в този вид:

Before he was an #Avenger, he was just a REALLY fast kid. Thrilled to say #EvanPeters is joining #XMen #DaysOfFuturePast as #Quicksilver.

Дано само Уидън да не се заяде, да държи на Quicksilver (и сестра му Scarlet Witch) и да видим две различни превъплъщения на героя – едното другото лято, второто през 2015. Това – особено след като знаем, че зад кулисите са се водили някакви маневри – определено ще ни извади от филма. Всъщност и от двата филма.

А сега да се върнем към „Days of Future Past” и няколко снимки, които се появиха в нета през последния месец, месец и нещо, но досега все не намирахме време да споделим. И понеже и без това се отнесохме с тази новина, просто добавяме снимките, без какъвто и да е коментар.

Режисьор на „Х-Men: Days of Future Past” е Брайън Сингър, а в ролите са Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендър, Дженифър Лорънс, Никълъс Холт, Питър Динклидж, Патрик Стюарт, Йън МакКелън, Ана Пакуин, Шон Ашмор, Елън Пейдж, Хали Бери, Даниъл Къдмор, Хю Джакман, Еван Питърс и др.

Премиерата е 18 юли 2014.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *