Андрю Гарфийлд и Кен Ватанабе

Почакахме малко, за да сме сигурни, че няма да се промени/отложи нещо – както си е обичайно в новините от киновселената. Но снимките на дълго подготвяния (20 години!) проект на дълбоко уважавания Мартин СкорсезеSilence” вероятно ще стартират по план през юни/юли 2014 и вече стана ясно, че Кен Ватанабе и младият, обещаващ Андрю Гарфийлд са включени в екипа. При това във филма ще се говори най-вече… на японски.

Silence” е адаптация по романа на Шусаку Ендо – история за двама йезуитски свещеници през 17-и век, които срещат много препятствия и насилие по пътя си в Япония, в стремежа да разпространяват истините на християнството. Гарфийлд ще е в ролята на отец Родригез от Португалия, който иска да открие дали наистина неговият учител е изоставил църквата; Ватанабе ще влезе в ролята на преводач от епохата, а мястото на втория свещеник все още е „вакантно” – кой ли актьор ще бъде достоен да се „класира”?

Скорсезе обещава интигуваща гледна точка към сюжета – „Ще бъде трилър. Героите ще бъдат под прикритие – дали са свещеници, или ченгета, за мен няма значение.” Екипът в момента търси терени за снимките, много е вероятно Роби Робъртсън да се включи с авторство на музиката към филма. Преди време се носеха слухове за Даниел Дей Луис, Бенисио дел Торо и Гаел Гарсия Бернал, но за момента те остават в минало време. На въпроса дали режисьорът е гледал японската киноверсия на романа, режисирана през 1971 година от Масахиро Шинода, отговорът е „не.”

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. От всички проекти, с които свързват името на Мрти, винаги „Silence“ ми е звучал най-интригуващо. Дали заради екзотиката на изтока, дали заради епохата, в която ще се развива действието или просто, защото всички въпроси свързани с религия и вяра в Бога са съпътствали Скорсезе през целия му живот? Както и да е, радвам се, че най-накрая филма ще бъде факт. Но също така е факт и, че предния кастинг слух, който циркулираше дълго във филмовото интернет пространство беше на стероиди – Даниел Дей Луис, Бенисио дел Торо и Гаел Гарсия Бернал!