„Scream” сериалът получава зелена светлина

Писък” излезе по кината – и категорично нахлу в поп-културата – през 1996 и пишейки тази новина, изведнъж осъзнахме колко отдавна беше това. През последвалите години няколко доста разочароващи продължения, безброй евтини копия и прекалено много абсолютно отвратителни пародии почти успяха да заличат оригинала. „Писък 4” беше приличен опит за възраждане, но след като се провали в боксофиса, едва ли ще има ново кино-продължение. За сметка на това ще има сериал, подготвян от MTV и „Dimension Films”.

Принципно тази информация не е нова – пилотът се планира още от миналата година, но сега MTV официално обявиха, че дават зелена светлина на шоуто. Засега единственото, което се знае за сериала, е, че става дума за „преоткриване” на франчайза, но няма конкретна идея или посока. Добрата новина е, че „Dimension Films” преговарят с Уес Крейвън да режисира пилота, но никъде не се споменава името на Кевин Уилямсън. Честно казано, не можем да преценим дали това е лоша или просто втората добра новина – като сценарист на оригинала Уилямсън е един от създателите на франчайза, но последната му изява на малкия екран е „The Following”, а майко мила, каква безумна тъпотия се оказа той!

Ако всичко върви по план, „Scream” сериалът ще тръгне другото лято и с малко късмет ще се получи нещо хем забавно, хем интересно. Ще видим.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *