Търсенето на Немо 2

Може би няма нищо лошо в продълженията, обаче се нароиха толкова много, че вече прави впечатление когато се появи нов, оригинален филм, а не част 2, 3, 4 и т.н. „Търсенето на Дори” („Finding Dory”) май ще е „хибриден” вариант – хем продължение на сладурската анимация за таткото риба-клоун и неговия малък син Немо, хем нова, „бета”-версия на търсенето с нов обект – шантавата, свръх-приказлива риба-забравана Дори.

Disney-Pixar официално обявиха името и очакваната премиерна дата, фиксирана на 25 ноември 2015, което доведе Елън Дедженеръс (гласът на Дори) до душевен оргазъм. Вижте защо и как.

http://www.youtube.com/watch?v=_JJmDavBXrw

Явно Елен методично е облъчвала зрителите си с иронични намеци и екипът на Андрю Стантън най-накрая си е взел поука, и се е заел с работа по сценария на бленуваното продължение. Ето какво споделя режисьорът:

„Не можехме да се отървем от една мисъл – защо Дори беше сам-самичка в безкрайния океан, когато попадна на Марлин. В „Finding Dory” тя ще се срещне отново със съществата, които обича, и ще научи някои истини за това колко е важно семейството”.

Това изречение изведнъж придоби два смисъла – „проповедническия” на много подобни семейно-ориентирани анимации (които могат да са свръх-досадни, особено ако липсват заразителни шеги!) и мафиотския намек как най-важна за всички е фамилията (оу, това беше от друга подводно-рибна анимация – „История с акули”).

Търсенето на Дори” ще се случва около година след събитията от първия филм, ще участват, разбира се, Марлин (с гласа на Албърт Брукс), Немо и още от старите ни морски познайници, а плуването ще става в калифорнийското крайбрежие. Вярвате или не, минали са 10 години от момента, в който „Търсенето на Немо” спечели Оскар за анимационен филм. А защо не се споменава 3D? Нищо, до 2015 има време, може да му добавят още едно измерение…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *