Този е от трейлърите, които лесно те „зарибяват” и оставаш с приятно, леко разсеяно впечатление за забавна история, с добри актьори – нещо като за съботно-дъждовен следобед. По всички визуално-мелодични характеристики „The English Teacher” попада в комедийния жанр, като ни се иска да обърнем особено внимание на ангажимента на Джулиан Мур – знаете, че е превъзходна актриса, а това означава, че може да изиграе всичко. Дори и даскалица около 40-те, която си забърква сложни отношения с един млад пишман-драматург. Вижте за какво става дума във филма на Крейг Зиск.

Лесно за гледане, вероятно и лесно за забравяне, ала ние харесваме подобни филми, които допълват палитрата от образи за актьорите. Ето какво гласи официалният синопсис на „The English Teacher”:

Линда Синклер (Джулиан Мур) е гимназиален преподавател по английска литература в Кинстън, Пенсилвания, неомъжена, животът й е най-обикновен, докато… в малкия град не пристига един от любимите й бивши ученици Джейсън Шеруд (Майкъл Ангарано) след провален опит да пише пиеси в Ню Йорк. Той е на ръба да изостави изкуството и да се запише да учи право, както го съветва баща му (Грег Киниър), но се намесва Линда. Тя решава да постави пиесата му – мрачна, изпълнена с тревога и амбициозно-написана, на гимназиалната сцена, режисирана от театралния учител Карл Капинас (Нейтън Лейн). И заваляват проблеми – пиесата, репутацията, дори преподавателската кариера на Линда са изложени на риск. Дали пък няма да открие правилния край на историята именно сред руините на предишния си живот?

Подобни многозначителни въпроси ще получат отговор на 17 май, когато филмът тръгва на екран. Както стана ясно, в ролите ще видим Джулиан Мур, Нейтън Лейн, Грег Киниър, Майкъл Ангарано, Лили Колинс и др. Филмът е пълнометражен дебют за опитния телевизионен режисьор Крейг Зиск, който има в актива си над 60 заглавия на поредици от началото на 90-те до днес. Само че плакатът на филма е много нескопосан – то бива лиипса на идеи за визия, ама чак пък толкоз…

The English Teacher

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *