Когато за първи път попаднахме на постапокалиптичния англоезичен дебют на режисьора Понг Джун Хо („The Host”, „Mother”) „Snowpiercer”, изпитахме леко смущение от факта, че хващаме филма на ниво рекламна кампания, а не още на ниво сценарий или кастинг. Единствената ни утеха беше, че поне няма да ни се наложи да чакаме много, докато видим първия трейлър, а след това и самия филм.

Оказва се обаче, че не сме го хванали чак толкова късно, колкото си мислехме, защото изминаха четири месеца, а все още не сме виждали дори тийзър трейлър, да не говорим, че все още няма фиксирана премиерна дата – имаме обещание за „лятото на 2013”, но сме свикнали да не вярваме на такива неща, особено що се касае подобни филми. Разбира се, тези четири месеца можеха да имат едни 2 години преди това, но все пак…

Слава богу, въпреки че няма трейлър, рекламната кампания на филма си върви и има други любопитни неща, които да се видят – в случая поредица „character” постери и паспортно инфо за героите, което хвърля малко светлина върху това кой кой е и за какво се бори. Обърнете специално внимание на плаката на Тилда Суинтън, която както обикновено цепи мрака.

А сега ето и споменатите паспорти, но преди това вижте информацията, която предлагат. А ако ви трябва контекст, вижте синопсиса най-долу.

Опашната секция:
Къртис (Крис Еванс) – млад революционер, водещ движението от опашната секция.

Едгар (Джейми Бел) – дясната ръка на Къртис, бунтовен тийнейджър.

Андрю (Юън Бремнър) – обикновен родител, твърдо решен да защити сина си.

Таня (Октавия Спенсър) – майка, която се отправя към предните секции, за да намери отвлечения си син.

Гилиъм (Джон Хърт) – лидерът на опашната секция, който е под голямо напрежение.

Затворническата секция:
Нангоонг Минсу (Сонг Канго) – наркоман и разбивач на ключалки

Йона (Ко Асунг) – 17-годишната дъщеря на Нангоонг, която може да вижда звуци.

Инженерната секция:
Уилфорд (Ед Харис) – създател на влака и негов водач

Предната секция:
Мейсън (Тилда Суинтън) – лоялната дясна ръка на Уилфорд и вторият най-влиятелен и могъщ човек във влака.

Действието на „Snowpiercer” се развива през 2031 година, когато неуспешен експеримент за прекратяване на глобалното затопляне причинява ледникова епоха, в следствие на което измира практически целият живот на планетата. Единствените оцелели хора живеят във влак, наречен Snowpiercer, захранван от „вечен двигател”. Влакът е разделен на класи, като отпред са най-богатите, а отзад най-бедните, които в един момент се вдигат на бунт.

Режисьор на „Snowpiercer” е Понг Джун Хо, а в ролите ще видим Крис Еванс, Сонг Канго, Тилда Суинтън, Джейми Бел, Октавия Спенсър, Юън Бремнър, Алисън Пил, Джон Хърт и Ед Харис.

Премиерата е по-късно тази година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *