„Marvel” представиха официалния трейлър на „Thor: The Dark World”, точно както ни беше обещано преди три дни, когато видяхме първия плакат. Рекламата не губи много време в излишни обяснения – необходимата ни обща информация е нахвърляна от гласа на самия Один (Антъни Хопкинс) – и директно ни хвърля в екшъна. Ние също не виждаме причина да се размотаваме, така че, вижте.

Общо взето, ако сте почитатели на първия „Тор”, би трябвало да останете доволни и от този трейлър, който не предлага много изненади. Има си всичко, евтинийка, екшънийка и обещание за драма в лицето на Локи – доста се радваме, че го виждаме, първо, защото сме му фенове и второ, защото поне на този етап (може по-нататък нещата да се променят), той е единственото нещо, което предполага някакво по-интересно измерение на историята. Чудим се дали има пръст в цялата работа. Или ако няма, кога точно ще се възползва от ситуацията, въпреки заплахата на брат му.

Другият драматичен елемент е свързан с ахилесовата пета на Тор Джейн Фостър (Натали Потман), но там положението е далеч по-елементарно. Съдейки по това, което виждаме, ще имаме момент, в който Тор ще трябва да избира между нея и съдбата на деветте свята, което си е клише отвсякъде. Честно казано, знаем, че сме малцинство, но се надяваме тя да вземе да умре. Това, което сме чели за образа ѝ обаче, ни навежда на мисълта, че животът ѝ най-вероятно ще бъде спасен от Сиф, която ще осъзнае, че Тор я обича. Между другото, погледът, който ѝ хвърля Сиф, когато пристига в Асгард, е номер едно.

Щеше ни се и да видим отблизо и лошите елфи, но за това ще трябва да почакаме още малко. Поне чуваме и зърваме за секунда техния предводител Малекит (Кристофър Екълстън), който (очаквано) не изглежда толкова смешен, колкото на неофициалните снимки от снимачната площадка. И последно, какъв е този „Ентърпрайз” който напада Асгард(?) в средата на трейлъра?

А сега вижте и няколко снимки, сред които една на полу-обгорелия Малекит.

Thor: The Dark World

Thor: The Dark World

Thor: The Dark World

Thor: The Dark World

В „Thor: The Dark World Тор ще се изправи срещу древната раса Dark Elves, предвождана от страховития Малекит (в ролята Кристофър Екълстън), които се завръщат, за да потопят вселената в постоянен мрак. За да се справи с врага, пред който дори и Один и Асгард се огъват, Тор трябва да се отправи на най-личното си и опасно пътешествие до момента, което ще го срещне отново с Джейн Фостър и ще го принуди да жертва всичко, за да ни спаси.

Режисьор на „Thor: The Dark World е Алън Тейлър, а в ролите са Крис Хемсуърт, Кристофър Екълстън, Том Хидълстън, Натали Портман, Стелан Скарсгард, Антъни Хопкинс, Кат Денингс, Идрис Елба, Рей Стивънсън, Рене Русо, Закъри Ливай, Джейми Александър, Адеуалей Акинуйе-Агбаже и др.

Премиерата е 8 ноември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Много въпроси, много отговори.
    Да поне наистина във филма елфите нЕма да изглеждат като телетъбиз.. хахаха…