the-purge

Представете си свят, в който американското обществото процъфтява – безработицата е под един процент, а престъпленията са истинска рядкост, защото една нощ в годината, всички престъпления, включително и убийствата, са законни.

Това е светът на антиутопичния фантастичен трилър „The Purge” с Итън Хоук и Лина Хийди, за който до този момент изненадващо (предвид тематиката, която ни е на сърцето и факта, че премиерата му е следващия месец) не знаехме абсолютно нищо.

По-конкретно филмът разказва за семейство, което в нощта на „прочистването” е принудено да защитава дома и живота си, след като най-малкият син пуска в къщата непознат човек, преследван от група маскирани индивиди.

Вижте разпространения от „Universal” първи трейлър, придружен от плакат и снимки.

Историята определено има сюжетни неологизми и изисква известна доза „suspension of disbelief”, но лично нас това не ни притеснява, тъй като от трейлъра става пределно ясно, че говорим за класически (макар и с фантастичен привкус) „home invasion” трилър, а логиката никога не е била силната страна и водещ фактор при този род филми.

Това, което ни притеснява е, че на теория филмът би трябвало да ни допада много, но нищо в самия трейлър не ни грабва и не ни развълнува особено. Другият „home invasion” филм, който очакваме тази година, „You’re Next” ни е далеч по-любопитен.

Вижте и споменатите плакат и снимки.

The Purge - плакат

Режисьор и сценарист на „The Purge” е Джеймс ДеМонако („Staten Island”), сред продуцентите са Майкъл Бей и Джейсън Блум („Paranormal Activity”, „Sinister”), а в ролите са Итън Хоук, Лина Хийди, Едуин Ходж, Макс Бъркхолдър, Рийс Уикфийлд и др.

Премиерата е 31 май.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *