Миналата есен гледахме първия тийзър на „Кери” на Кимбърли Пиърс с участието на Клои Морец и Джулиан Мур и въпреки че до премиерата на филма има още доста време, беше крайно време да видим по-пълен и по-дълъг трейлър. Е, той е вече факт и поне откъм времетраене нямаме оплаквания. Имайте предвид, че първата половина е малко тромава, но после става прилично як. Вижте го (чрез Yahoo!).

Явно авторите на филма (или поне на рекламната кампания) нямат никакво желание да ни пазят от спойлъри и приемат за даденост, че всички знаят коя е Кери и всички са чували за нея. Както в тийзъра, така и тук няма абсолютно никаква мистерия какво ще се случи, точно както е и в самия роман – едва ли обаче ще видим на екрана псевдо-документалната му структура.

С най-голямо съжаление обаче споделяме, че след като гледахме трейлъра, вече не сме толкова сигурни, че Клои е идеалният избор за ролята на Кери. Не вярвахме, че някога ще напишем подобно нещо, защото сме й адски големи фенове и бяхме супер доволни, когато обявиха участието й, даже си казахме, че разбира се, то няма кой друг да я изиграе. Но сега сме разколебани и дори не сме сигурни защо. Вероятно просто ни е прекалено трудно да се отървем от спомена за Сиси Спейсик – тя беше (както се казва) легендарна във филма на Де Палма.

Всичко това е по въпроса за Клои, а и се надяваме скоро да ни мине. По адрес на самия трейлър, радваме се, че виждаме сцени от книгата, които не присъстваха във филма на Де Палма, но въпреки това не вярваме на обясненията, че този филм не бил римейк, а нова екранизация. Каквото и да е най-точното описание – ще разберем като го видим – все още не сме сигурни, че има нужда от нов „Кери”. Ще го гледаме, разбира се, но няма да се надъхваме излишно.

Режисьор на „Кери” е Кимбърли Пиърс, а в ролите са Клои Морец, Джулиан Мур, Габриела Уайлд, Алекс Ръсел, Порша Дабълдей, Джуди Гриър и др.

Премиерата е 18 октомври 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

 1. Според мен гримът на Клои е несполучлив. Изглежда неестествена. Може и да е от качеството на трейлъра или от филърите, но нещо не е наред с визията. Мисля, че Де Палма прави атмосферен филм с чудесна градация на напрежението, а този трейлър не представя нищо подобно. Дано греша. Все още имам недежди, че ще е приличен, дори хубав!

 2. Клои Морец или както там се произнася, въобще не ми вдъхва доверие като физономия и изпълнение… да не говоря, че някакви реплики в трейлъра, ме карат да съм скептик и относно разказването на историята… сякаш го правят смилаем…

 3. Изобщо не знам коя е Кери!

  И изобщо не ме интересува!

  От Кинг съм чел единствено Тъмната кула и Очите на дракона.

 4. Аз тук съм със известни съмнения, но не мисля да си позволявам отклонение към сериозен негативизъм. Ще изчакам и ще видя.

  @Ivcho
  Защо така приказваш не мога да разбера.

 5. Ох, така ми се искаше да се получи този филм. За съжаление ми се струва много далеч и от оригинала и от книгата. И според мен причината е в Клоуи Мориц …. или поне в начина по който изглежда и играе. Твърде много жизненост у Кери и твърде малко драма. Все си мисля, че Сирша Ронън щеше да си пасне като дялан камък в ролята на Кери и да осигури това смазващо излъчване на тиха лудост, което Сиси Спейсък придаде на ролята …. Яд ме е мамка му ! 🙁

 6. защо разглеждате всичко в сравнение ?!? предубеждението не е на добре? филмът е „базиран“, а не копиран, това дава право на автора да добави и свой почерк в крайна сметка отдавайки дължимото на оригинала.

 7. Съгласен съм, че не трябва да бъде правено сравнение, но някак си е неминуемо … особено предвид силния оригинал. Рано е да се прави оценка единствено на база трейлър (затова горния ми коментар може би е малко пресилен), така че като му дойде времето ще видим за какво става въпрос и доколко филмът се е получил 🙂

 8. Първата книга на Негово величество, която прочетох. И ме беше повече страх от религиозната фанатичка, отколкото Керито. Отделно обожавам Мур, а на малката мацка трябва да дадем шанс, има потенциал.

 9. Клои е супер и определено ще и дам шанс! Просто от това, което видях, има нещо, което не ми е както трябва в нея.

  А Сърша наистина би била готина Кери – много е странно това момиче. Но принципно и тя е толкова добра, колкото и позволяват. Най-пресния пример е „Скитница“. @%!€$!!