Първата реклама на най-новия филм на Джеймс Уан „The Conjuring” не ни се понрави особено (да не кажем, че направо не ни хареса), но предвид това че тя представляваше откровен тийзър, който не разкриваше никаква част от сюжета и дори не показваше главните действащи лица, решихме да изчакаме пълния трейлър, за да сме сигурни, че наистина става въпрос за поредния неоригинален „jump scare” хорър.

Е, трейлърът вече е тук и не бихме казали, че резултатът е изненадващ. Вижте.

It’s not a haunting. It’s not a possession. But the truth will consume you! Да, най-вероятно истината ще ви „consume”-не, ако сте се подвели да мислите, че филмът може да предложи нещо различно от десетките подобни „вдъхновени от действителни събития” хорър упражнения. Сигурни сме, че дори и филмът да предложи нещо различно – някакъв “туист”, който да го отличи по някакъв начин – ще е нещо в стила на предишния филм на Уан „Insidious”. Тоест нещо, което ще ни кара да съжаляваме, че филмът не си е останал в рамките на клишето, където поне беше ефективен.

Но нека не сме съвсем критични. Истината е, че в трейлъра има едно-две добри неща, като атмосферата и моментите, в които се появява „бабичката” – жалко само, че вече сме виждали нещо подобно с червения дзвер в трейлъра на „Insidious”. Странно, допадат ни и „Paranormal Activity” моментите, които ни се струват изненадващо ефективни, изнесени извън „found fotage” стилистиката, в която сме свикнали да ги виждаме.

За финал, хвърлете едно око на най-новия плакат и на официалния синопсис.

Conjuring - плакат

Преди Амитивил, беше Харисвил. Създаден по действителна история, „The Conjuring” разказва ужасяваща история за това как световноизвестните изследователи на паранормалното Ед и Лорейн Уорън са извикани да помогнат на семейство, тормозено от мрачно присъствие в самотна фермерска къща. Принудени да се изправят срещу могъща демонична сила, семейство Уорън се забъркват в най-опасния случай в кариерата си.

Режисьор на „The Conjuring” е Джеймс Уан („Убийствен пъзел”, „Insidious”), а в ролите са Патрик Уилсън, Вера Фармига, Лили Тейлър, Джоуи Кинг, Макензи Фой и др.

Премиерата е 19 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Това ще го гледам единствено заради Верчето на която съм голям фен …. тоест – навит съм й ако не се разбира 😛

    И ДА, „Insidious“ беше тъпичък !!!