Update: Преди броени минутки получихме още топлия, току-що зомбясал, български вариант на плаката, който може да видите най-долу. За съжаление, това че двата постера са еднакв, не означава задължително, че ще видим филм на IMAX и у нас. От Forum Film ни увериха, че работят в тази посока, но на този етап нямат потвърждение.

–––

Броени дни след последния ъпдейт, когато из интернет плъзна вторият трейлър на суперпродукцията „World War Z“, а малко след него път си проправи и стилизиран „хеликоптерен“ постер в два варианта, вече си имаме пореден плакат за филма – като най-вероятно той ще бъде тиражиран специално за IMAX прожекциите на апокалиптичния екшън с Брад Пит. Разбира се, може и да грешим, но все ни се струва, че маркетингът тепърва ще набира скорост и тепърва ще се появяват нови визии и спотове. Та, ето го и въпросният (умерено генеричен, приятно надъхващ)one-sheet:

IMAX постер на „World War Z“

Краткият ни коментар е: we like it! Героят на Пит изглежда отчаян и безсилен, докато светът рухва под него, потопен в зомбифициран кошмар. Продължаваме тихичко да мрънкаме за тоталното разминаване между сюжетите на книгата и сценария, но категорично затвърждаваме очакванията си: дори „Z-та световна война“ като екранизация да не се получи на очакваното и/или желаното ниво, то като самостоятелен зомби епос ще е събитие – все пак това е първият представител на поджанра, който откровено може да бъде определен като чист мейнстрийм и дори това само по себе си е едно малко хорър събитие… даже не много малко, като се има предвид мащабът на проекта и страхотният екип, който стои зад него.

Нямаме търпение за 21-ви юни и отсега забърсваме прахта на 3D-очилата си.

Z-та световна война

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. е много е епичен хах…явно и той и Дауни ще имат големи проблеми това лято със спасяването на света… 😀

  2. Ма аз се чудя друго….
    Кой, кой копира…, защото има абсолютно същия кадър в един друг филм…
    с тази разлика, че единия виси на хеликоптер другия на сграда…
    https://operationkino.net/2012/12/%D1%83%D0%B4%D1%8A%D0%BB%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D1%82%D0%B8%D0%B9%D0%B7%D1%8A%D1%80-%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B9%D0%BB%D1%8A%D1%80-%D0%BD%D0%B0-star-trek-into-darkness/
    00:47………