Накратко, преди броени часове стана ясно, че доста очакваният „Only God Forgives” („Само Бог прощава”) на Николас Виндинг Рефн и Райън Гослинг ще дебютира на тазгодишния фестивал в Кан и паралелно с това, в интернет се появи нов международен трейлър, който е, меко казано, фантастичен. Вижте!

Без никакви уговорки, лично за нас, това е най-добрият трейлър за тази година. Предишният беше страхотен, но този го задминава по всички показатели – и нямаме предвид (само това), че разкрива подробности от историята. Чувстваме се така, както след първия, нечовешки тийзър на „Cosmopolis (споменаваме го, защото във втората си половина трейлърът ужасно ни напомня на филм на Кроненбърг), в резултат на което очакванията ни към филма от големи станаха космически!

Също така, трейлърът безапелационно затвърждава усещането, което остави у нас предишната реклама на филма, че Кристин Скот-Томас прави жестока роля. Честно казано, нямаме търпение да видим филма – слава богу, той си има български разпространител и се очаква да се появи на екран през юли, когато е и световната му премиера.

Update: Още не сме публикували новината и в нета се появи още един трейлър, който макар и да не е толкова добър, колкото първия, пак е на изключително високо ниво.

Като бонус вижте и идейния тийзър постер.

Only God Forgives

Банкок. Преди 10 години Джулиан (Райън Гослинг) убива полицай и избягва от закона, а сега управлява клуб за тай-бокс, който служи за фасада на нарко-операции. Уважаван в подземния свят, дълбоко в себе си, той се чувства празен.

Когато братът на Джулиан убива проститутка, полицията се обръща към пенсионираното ченге Чанг, наричан „Ангела на смъртта”. Чанг позволява на бащата на момичето да ликвидира убиеца, след което „възстановява реда”, като отрязва дясната ръка на мъжа.

Майката на Джулиан Джена (Кристин Скот-Томас) – глава на могъща криминална организация – пристига в Банкок, за да прибере тялото на сина си. Тя заръчва на Джулиан да намери убиеца на брат му и да „отприщи ада”.

Джулиан предизвиква „Ангела на смъртта” на боксов мач, като се надява, побеждавайки го, да намери някакво духовно удовлетворение… но Чанг триумфира. Бясна, Джена иска отмъщение и така започва кърваво пътешествие през предателство и мъст към финална конфронтация и дори възможност за изкупление.

Режисьор на „Only God Forgives” е Николас Виндинг Рефн, а в ролите ще видим Райън Гослинг, Кристин Скот-Томас, Том Бърк, Шаджак Бунтанакит и др.

Световната премиера, а както вече стана ясно и българската, е на 19 юли 2013.

Only God Forgives

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

9 Comments

 1. Чак пък толкос. Просто е добър. Иначе и трейлъра и филма щяха да са по-добри, ако не играеше Райън Гослинг. Много ми е изкуствен. И от кога пък се явява и някъв бияч. 🙂
  п.п
  „… напомня на филм на Кроненбърг), в резултат на което очакванията ни към филма от големи станаха космически! …“
  Да разбирам ли, че Cosmopolis ви е харесал?!? За мен беше поредната излагация на Кроненбърг.

 2. @Zed

  Исках да напиша нещо подобно за Гослинг – но се самоцензурирах – защото тук има много негови привърженици….
  Той много става да го снимаш на кино – обаче в един момент взех да го слушам как говори … и от този момент вече не мога да го гледам по същия начин – има нещо нарочно и неествено в начина по който говори – Много си личи например в Gangster Squad – сякаш иска да е пестеливо – а става някак си педалско –
  От друга страна – в Ides of March на Клуни не ме дразнеше – мапротив – в последния кадър си помислих – да този мадарфакър наистина направи този избор – и го направи в пълно съзнание …

 3. Само да напомня – гледайте отново „Half Nelson“, „Lars and the Real Girl“, „Blue Valentine“, и тогава пак може да довършим коментарите…

 4. „Само да напомня – гледайте отново “Half Nelson”, “Lars and the Real Girl”, “Blue Valentine”, и тогава пак може да довършим коментарите…“

  Именно! Както и Stay, Murder by Numbers и The Believer.