Дейвид Линч

Една от причините да не харесваме трансцеденталната медитация е, че откакто се захвана по-сериозно с нея, Дейвид Линч напълно скъса с киното. Последно писахме новина за негов (евентуален) проект есента на 2011 и въпреки че тогава преценихме, че дори и самото споменаване на нов проект заслужава да бъде отбелязано, всъщност нямаше абсолютно никаква информация, освен че „още не му е дошло времето” по думите на самия Линч. Сега благодарение на The New York Times Magazine научаваме, че той работи по нов сценарий, който според запознати, ще е „типично мрачен”, а според самия режисьор „хората ще го разпознаят” като филм на Дейвид Линч.

За съжаление, времето за обявяване на някакви по-значителни подробности явно още не е дошло, но поне сега вече можем да сме сигурни, че Линч действително работи по сценарий, макар и да не сме наясно дали е същият, за който спомена по-миналата година. И всичките тези неясноти, предположения, подхвърлени огризки от информация и намеци и изпускания на познати, при условие, че не сме гледали пълнометражен негов филм от 2006 насам? На нищо не прилича, но сме принудени да се въоръжим с търпение. Какво друго можем да направим?

Но докато чакаме да се завърне зад камерата, бихме могли да го видим пред нея, защото THR обявиха, че Линч възнамерява да се изяви като актьор в новия филм на дъщеря си. Дженифър Линч подготвя трилъра „A Fall From Grace”, в който Тим Рот ще играе ченге в отдел „Убийства” в Сейнт Луис, разследващ сериен убиец. Дейвид Линч ще играе бащата на Рот и твърди, че ще е „пластилин в ръцете на Джен”. Щерка му пък споделя:

„Не съм писала ролята за баща ми, но се сещах за него, защото той извиква спомен за толкова силни, но и деликатни моменти от живота ми, а този герой е силен, но и съсипан от деменция. Така че според мен е идеално.”

Снимките на „A Fall From Grace” трябва да започнат това лято – да се надяваме, че няма да попречат на работата по новия му сценарий, какъвто и да той.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *