„Danger is real. Fear is a choice.” Това е рекламното изречение на новия филм на М. Найт Шамалан „After Earth”, което много точно описва ситуацията около филма и начина, по който ние усещаме нещата. Предвид последните няколко грешни стъпки на Шамалан, „опасността” да ни сервира поредното разочарование не е малка, а „страхът”, че точно това ще се случи, е чувството, което преобладава в нас и ни ръководи.

А причината да изпитваме страх, а не тотална незаинтересованост е, че проектът има потенциал и притежава елементи, които не звучат и не изглеждат никак зле – да не говорим, че като цяло става въпрос за фантастика, която е любимият ни жанр и винаги искаме филмите да са хубави и успешни, за да се правят все повече и повече – но нито първият трейлър, нито най-новият, който можете да видите по-долу, не успяват на 100% да ни убедят, че „After Earth” няма да е поредното разочарование от Шамалан.

Не бихме казали, че историята за баща и син, които откриват пътя един към другиго, е нещо супер специално, нито пък тази за екстремното ни оцеляване като индивиди и като вид, но предпочитаме да получим точно това, а не във филма да имаме нещо допълнително, което остава скрито в трейлъра. Не искаме и в последния момент Шамалан да вземе и да извърти някой обрат, с който да оплеска пейзажа.

Иначе в трейлъра съвсем нормално има неща, които ни харесват и такива, които не ни радват. Също така е вярно, че от предстоящите фантастики тази година, за нас „After Earth” не е сред топ заглавията, но това не означава, че не го чакаме с интерес. Даже си мислим, че ще можем да го изгледаме и непредубедено.

Вижте и най-новия плакат, както и една снимка от вчера, възвестяваща появата на новия трейлър.

After Earth - плакат

After Earth - плакат

1000 години след като редица катаклизми принуждават човечеството да напусне Земята, Нова Прайм е новият дом на хората. Легендарният генерал Сайфър Рейж (Уил Смит) се завръща при семейството си, готов да бъде баща на 13-годишния си син Китай (Джейдън Смит). Когато астероид поврежда кораба на Сайфър и Китай, те катастрофират на Земята, вече непозната и страховита планета. Докато баща му умира в кораба, Китай трябва да пресече опасния терен, за да намери спасителния маяк. Китай винаги е искал само и единствено да бъде войник като баща си. Днес получава този шанс.

Премиерата на „After Earth” е 7 юни 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Мдаа, имам шесто чувство, че ще е тояга, каквато може само тоя Гупта да сътвори…

  2. Много нагло си пробутва сина.Няма да го подкрепя финансово.А и това на гърба на младежа някаква тояга ли е?За какво ли служи?Легендарен генерал ти да видиш..

  3. Какво от това, че Уил пробутва сина си … че чак пък и нагло 🙂 Всеки би го направил и аз лично нямам никакъв проблем с това.

  4. Джейдън прилича на телетъбис. Затова е неприятно, че татю му така го напъва. 🙂