Justice League Dark

Така и не намерихме време да ви представим „Dark Universe” на Гийермо дел Торо, когато за първи път се чу за него, тоест към края на миналата година, когато все още се наричаше „Heaven Sent”, макар да беше познат и под доста пояснително „Justice League Dark” – комикс серията, която събира в екип най-фантастичните и свръхестествени герои на „DC”. Идеята е екранизацията на Дел Торо да е подобна на „Отмъстителите” и все още неосъществения „Justice League”, само че крайният резултат да е по-чалнат, по-мрачен и още по-як.

Тогава си мислехме, че звучи супер интересно и обещаващо, но пък беше едва един от десетките потенциални проекти на Дел Торо и честно казано, смятахме, че има сериозен шанс да си остане само слух. За щастие, не сме били прави.

Покрай WonderCon презентацията на “Pacific Rim” Дел Торо представи на феновете и няколко подробности за филма, чието заглавие все още е малко несигурно и явно се колебае между „Dark Universe” и „Justice League Dark”. За нас най-добрата новина е, че по проекта въобще се работи и Дел Торо е приключил така наречената „библия” на филма. Той се надява да започне работа по сценария съвсем скоро, заедно със сценарист, който все още се пази в тайна (режисьорът обеща да го обяви в момента, в който има някакво по-сигурно потвърждение от „DC” и „Warner Bros.”).

Също така, главен герой на филма ще е Джон Константин (този път рус, както си е в комиксите – явно Кеану Рийвс няма да се завърне), който ще се опитва да вербува останалите герои. А вместо „origin” представяне на всеки един от тях в началото на филма, постепенно ще научаваме повече и повече подробности за миналото им – Swamp Thing например (един от любимите герои на Дел Торо още от детството му) вече се е примирил със съдбата си, докато Deadman все още търси убиеца си.

Очаква се да видим още Etrigan the Demon, The Spectre, Phantom Stranger, Zatanna, Zatara и Sargon the Sorcerer, но списъкът със сигурност подлежи на промени. Да се надяваме, че скоро ще научим още подробности, като лично ние най-много ще се зарадваме на официално потвърждение от „Warner Bros.”, че филмът (както и да се казва) ще го има. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *