Започнаха снимките на продължението на "Monsters"

Тази седмица започнаха снимките на „Monsters: Dark Continent”, продължението на независимата и доста скромна, но за сметка на това приятна фантастика от 2010 „Monsters”. Освен че даде тласък на кариерата на режисьора Гарет Едуард (съвсем наскоро започнаха снимките на „Годзила”), „Monsters” породи и доста слухове за продължение, което доскоро изглеждаше като изоставен проект. Е, явно сме избързали със заключенията, защото снимките са започнали  и това ще е кино-дебютът на режисьора Том Грийн, който досега е трупал опит само на малкия екран.

Според продуцента Алън Нибло (Гарет Едуардс ще е изпълнителен продуцент) „Monsters: Dark Continent” е „сай-фай екшън, който остава верен на артистичността и интелекта на първия филм. Нямаме търпение да видим как ще се развие визията на Том Грийн.” Сред актьорите са общо взето непознати имена: Джони Харис („Снежанка и ловеца”), Сам Кийли и Джо Демпси („Skins”, „Игра на тронове”).

Разбира се, засега всичко звучи съвсем като поредния случай на „да издоим и последната капка, просто ще вземем някой дебютант да избаца нещо”, но да не забравяме, че преди „Monsters” не бяхме чували нищо и за Гарет Едуардс, а сега ни праща поздрави от снимачната площадка на „Годзила”. Скут МакНейри пък, макар и според официалната му биография да актьорства от доста време, не участваше във филми като „Арго”, „Killing Them Softly” и предстоящия „Twelve Years a Slave” с Фасбендър, Къмбърбач и Пит.

Така че смятаме да го караме по-леко с пренебрежението към „Monsters: Dark Continent”, може да се окаже прилично филмче. Няма да вадим кошницата с големите очаквания, но ще го държим под око.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Страхотна новина бих казал. Първия филм много ми хареса и остави доста приятни спомени и моменти в мен. Хубаво филмче беше, макар и евтинийка го бяха направили много интелигентно и кадърно за разлика от някой високобюджетни простотии…
    Стискам палци да се получи и да не осерат пейзажа 🙂