Хенри Селик

Миналия април писахме за екранизацията на „The Graveyard Book”, подготвяна от Хенри Селик, и тогава споделихме с какво нетърпение очакваме филма и колко як ще се получи и т.н. и т.н. Може би се чудите, след като сме такива фенове и толкова внимателно следим проекта, защо не си направихме труда да драснем един коментар, когато август месец „Disney” официално обявиха, че спират работа по екранизацията. Не само това, ами не написахме нищо и когато, преди няколко седмици, студиото прецени, че „The Graveyard Book” трябва да е игрална екранизация, по възможност под контрола на Рон Хауърд.

Сега използваме възможността да отхвърлим набързо тези подробности, преди да минем към съществената и доста по-добра новина, че Хенри Селик работи по „The Shadow King” и няколко сцени са били представени на European Film Market с надеждата да се привлекат потенциални купувачи.

По-долу можете да видите и официалния синопсис на „The Shadow King”, който съвсем наскоро беше отхвърлен от „Disney” и спасен от Джош Пен („Зверовете на дивия юг”) и „K5 International”. Но преди това вижте какво казва Селик за проекта и новите си партньори:

„К5” оценяват „The Shadow King” и неговото вълнуващо съчетание от фантастично и лично, в комбинация с чувство за хумор, страшни епизоди и сладки моменти. Нямаме търпение да се върнем към продукцията.”

Ето какво отговарят от „К5”:

„Веднага разбрахме, че „The Shadow King” е фантастичен и вълнуващ проект, който трябва да намери подкрепа. За нас е удоволствие да предложим помощта си на Хенри и неговия гений. Той е най-добрият в бизнеса. Филмите му моментално стават класики и радват семейства по целия свят, отново и отново.”

Покрай Европейския филмов пазар и чрез Bleeding Cool научаваме и кои ще са актьорите, озвучаващи филма: Брендън Глийсън, Джефри Тамбор, Катрин О’Хара и Джейдън Бетс в ролята на Хап.

Ето го и обещания синопсис:

The Shadow King” е вълшебна приказва за живеещия в Ню Йорк 9-годишен сирак Хап, който трябва да крие фантастично странните си ръце с дълги пръсти от жестокия и неразбиращ свят. Но когато оживяло момиче от сенки го научава да прави невероятни фигури, които също оживяват, ръцете на Хап се превръщат в изумителни оръжия в сенчестата война срещу ужасяващо чудовище, твърдо решено да убие брата на Хап Ричард, а след това и да унищожи Ню Йорк.

The Shdow King - промо плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *