Planet Hulk

Слухове, слухове, но какво да се прави? Докато „Marvel” официално не обявят какво възнамеряват да правят с Хълк, не ни остава нищо друго освен да следим и предаваме слухове и предположения и да се надяваме, че скоро студиото ще обърне малко повече внимание на най-новия любимец на феновете.

Не чак толкова отдавна Хълк беше един от по-проблемните „Marvel” герои – актьорите, режисьорите, подходът, всичко се сменяше с невероятна скорост и нещо все не се връзваше като хората. Но след това се появи „Отмъстителите” и Хълк беше един от най-свежите и забавни образи (но същевременно с това измъчен и подобаващо поочукан от съдбата), което беше заслуга не само на страхотния Марк Рафало и на екипа по специалните ефекти, но и на Джос Уидън (и като режисьор и като сценарист), който беше отделил няколко от по-добрите си хрумки специално за него.

След премиерата на „Отмъстителите” и смазващото му представяне в боксофиса плановете за „Втората фаза” на „Marvel” се поизясниха и се оказа, че в скоро време няма да видим отделен филм, посветен на Брус Банър, Хълк пак е последната дупка на кавала и следващата му поява ще е чак през 2015 в „Отмъстителите 2”. Но пък сега се носят слухове (от Latino Review), че веднъж завърне ли се, отърване няма да има.

Според непотвърдената (разбира се) информация, „Отмъстителите 2” ще завърши с изхвърлянето на Хълк в открития космос, след като останалите герои преценят, че е прекалено опасно той да остане на Земята. Кои точно са тези герои не е съвсем ясно, защото би трябвало да са „The Illuminati”, а част от тях в момента са собственост на други студия (Професор Х и Рийд „Мистър Фантастик” Ричардс). Но се очаква това да е началото на самостоятелен „Хълк” филм по комикса „Planet Hulk”, в който героят става гладиатор, а в последствие и крал на съответната планета. И това не е всичко – в „Отмъстителите 3” Хълк ще се завърне на Земята и подобно на „World War Hulk” комикса, ще търси отмъщение.

Още веднъж за сега това са слухове – не забравяйте, че всичко това са предположения и тепърва ще предстоят доста промени, – но от друга страна, неотдавна Кевин Файги сподели, че намира „Planet Hulk” и „World War Hulk” за яки комикси и смята, че според него няма много истории, които „Marvel” не могат да пренесат на екрана някой ден. Засега обаче ще трябва да се задоволим само с Железния човек, Тор, Капитан Америка, „Guardians of the Galaxy”, доктор Стрейндж и Ant-Man. И „S.H.I.E.L.D.” на малкия екран. Е все някак ще запълним времето до появата на Хълк.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *