Преди малко повече от месец ви представихме първия, изпълнен с препратки към „Джурасик паркпоглед към „Облачно с кюфтета 2” – продължението на една от най-любимите ни анимации от последните години, „Облачно с кюфтета” на Фил Лорд и Крис Милър – и тогава не успяхме да скрием въодушевлението си от предстоящата ни среща с филма, който обещаваше още по-смахнати и интересни идеи от предшественика си.

Сега „Sony Pictures Animation” разпространиха първия трейлър и вече можем да придобием малко по-добра представа какво точно можем да очакваме от историята, в която изобретението на Флинт „FLDSMDFR” е създало съзнателни хибриди между животни и храна, наречени „food-imals”, които завладяват „Swallow Falls” и заплашват да превземат и света.

С най-голямо съжаление трябва да признаем, че за разлика от доста наши колеги, на нас трейлърът не ни допада. Има няколко добри и добре изглеждащи момента, но нищо, което да се доближава до неподправения „sense of wonder”, който извикваше у нас първият филм. Повечето „pun-чета” са ни елементарни, а голяма част от „food-imals” са ни прекалено грозни. Общо взето ни изглежда като „direct to DVD” продължение за най-малките, направено буквално без пари и без никакви креативни напъни. Силно се надяваме самият филм да не е такъв.

Вижте и първия плакат.

Облачно с кюфтета 2 - плакат

Режисьори на „Облачно с кюфтета 2” са Коди Камерън и Крис Пърн, а сценаристи са Джон Франсис Дейли, Джонатан Голдстейн и Ерика Ривиноя. Фил Лорд и Крис Милър са изпълнителни продуценти. Ролите в оригинал ще озвучават Бил Хейдър, Ана Фарис, Анди Самбърг, Джеймс Каан, Уил Форте, Нийл Патрик Харис, Тери Крюс и др.

Премиерата е 27 септември 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *