Да не повярва човек, но има фантастичен проект, който не е сред най-очакваните от нас филми за година. Всъщност не е изненада, ако знаете, че в основата на „Скитница” („The Host”) стои роман на широко ненавижданата по света и у нас авторка на „Здрач” Стефани Майър.

Както сме коментирали многократно, единствената причина да обръщаме сериозно внимание на този проект, е името на режисьора и сценарист Андрю Никъл („Гатака”, „Господар на войната” и „Шоуто на Труман”), както и участието на Сърша Ронан, но за съжаление, поне от това, което виждаме до момента, те са неспособни да направят от изходния материал нещо свястно.

Най-новият трейлър на филма е поредното доказателство за това, въпреки че не може да се отрече, той доста здраво опитва да ни убеди в противното, като загърбва голяма част от евтиния романс, който видяхме в първата реклама, и залага предимно на екшъна.

Как го слагат името на Майър, не е истина. Все едно тя е някакво божествено проявление в изкуството, а не синоним за абсолютна посредственост. Но както и да е, в новините ни до момента многократно сме коментирали както този факт, така и начина, по който изглежда филмът, затова няма да ви занимаваме отново.

Вместо това ви предлагаме, ако имате сили, да хвърлите едно око на по-долната поредица постери.

Скитница” е научнофантастичен роман, чието действие се развива в близкото бъдеще на планетата Земя, която е завладяна от чуждоземци паразити. Те се настаняват в телата на хората, като унищожават техните личности. Един човек обаче оказва съпротива – това е Мелани Страйдър, момичето, което продължава да живее като глас в главата, която вече е обща за нея и за чуждоземната душа, наречена Скитница. Мелани успява да убеди Скитницата да тръгне през пустинята, където любимият й Джаред и брат й Джейми се укриват в подземни пещери с други оцелели човеци. Когато тялото гостоприемник на Мелани и душата на извънземната Скитница се срещат с любимия на Мелани, Скитницата се влюбва в него и решава да остане при хората. Оформя се любовен триъгълник с две страни – две момичета в едно тяло.

Режисьор на филма е Андрю Никъл, а в ролите са Сърша Ронан, Макс Айрънс, Джейк Ейбъл, Даян Крюгър, Уилям Хърт, Франсис Фишър и др.

Премиерата е 29 март 2013.

Update: Вижте и едно видео с кратки интервюта с Макс Айрънс, Сърша Ронан и Стефъни Майър.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *