World’s End

Няма отново да ви обясняваме колко големи фенове сме на триото Едгар Райт, Саймън Пег и Ник Фрост. Тази тема вече сме я минали, а и така или иначе си беше очевидно, имайки предвид колко отблизо следим кариерите им и колко новини сме изписали за тях и най-вече за най-новия им съвместен проект „The World’s End”. Така че ще минем направо към най-новото: няколко яки снимки и малко разяснения от екипа.

И за да не се чудите, най-отдолу сме сложили отново първия тийзър плакат на филма, защото според Пег, след като изгледаме филма (надяваме се да е по-скоро) ще разберем, че имената на кръчмите са свързани със случващото се вътре.

Благодарности на Пег и Райт, че де факто сами си написаха новината (чрез Empire и IGN). Първо едно бързо обобщение от казаното от Пег за сюжета, сравнение с първите два филма от „Three Flavours Cornetto Trilogy”, персонажите на колегите му и самия главен герой Гари:

„Този филм е много по-голямо начинание в сравнения с предишните два. Първата част е за обикалянето на кръчмите. Проблемите започват чак около кръчма номер четири, но когато става зле, става наистина много зле. Когато видите филма ще можете да свържете имената на кръчмите с това, което се случва в тях… Оливър (Мартин Фрийман) е бил приет в бандата, защото сестра му е била готина, Стивън (Пади Консидайн) също като Гари е имал надежди да стане рок-звезда, Анди (Ник Фрост) е най-добрият приятел на Гари и те двамата се познат най-отдавна, а Питър (Еди Марсан) е движел с Гари в училище, защото не си пасвал с никой друг… А Гари е нетърпим тъпанар. Постепенно става малко по-симпатичен и в него има нещо добро, но не е герой и не можеш наистина да си на негова страна. Той си е задник.”

World’s End

World’s End

Ето какво споделя и Райт, който бърза да ни успокои, че синопсисът (можете да го видите най-долу) си е съвсем истински, а не е просто прах в очите ни:

„Наистина е филм за петима приятели, които се опитват да повторят обиколката на кръчмите. Не е просто тактика. Наистина е за това. Но има осем месеца докато филмът излезе и няма смисъл да издаваме всичко сега…

Shaun of the Dead” беше за мястото, където живеем – кварталът ни в северен Лондон. А „Hot Fuzz” беше за прибирането у дома. У дома за мен и Саймън, тоест в малък град. Но този е за погледа назад. По-носталгичен е. Много мисля за тийнейджърските си години и нещата, които бих направил малко по-различно. Фантазирам за връщане назад във времето, когато бях на 15 или 16. Има го и този елемент – дали е здравословно да се върнеш или да погледнеш назад. Това е темата на филма…

Саймън действително е имал гот фаза. Ако сте чели автобиографията му, там има негови снимки като фен на „Echo and the Bunnymen” и „Sister of Mercy” с боядисана в черно коса и решихме, че така ще изглежда много различно. Забавното е, че според мен му се получава. На мен не ми изглежда прекалено трагично…

За мен „The World’s End” е нашият начин да приключим момчешката част на серията. Във всичките филми има елемент на порастване. Шон трябва да порасне и да стане герой. Ник трябва да слезе на нивото на Анди, за да победи. А в този исках да направя нещо… има много американски комедии от последните 10 години за мъже, които всъщност са деца и трябва да се научат да поемат отговорност. Но те никога не задълбават много. Ние се опитахме да ги преобърнем.”

Ето го и официалния синопсис:

20 години след опит за епичен кръчмарски маратон, петима стари приятели се събират, след като един от тях решава, че е време за ново, безпаметно напиване. Гари Кинг, 40-годишен мъж, очевидно с недоизживяна младост, завлича – въпреки протестите им – приятелите от детството в родния им град, където за втори път да се опитат да достигнат заветната кръчма „Краят на света”. Но докато се опитват да помирят миналото с настоящето, те разбират, че истинската борба ще е за бъдеще – не само за тях, но за цялото човечество. И изведнъж „Краят на света” се оказва последният им проблем.

The World’s End” е завършекът на добре познатата ни „Blood and Ice Cream Trilogy” трилогия, наречена още „Three Flavours Cornetto Trilogy”. Режисьор е Едгар Райт, а в главните роли ще видим Саймън Пег, Ник Фрост, Розамунд Пайк, Мартин Фрийман, Пади Консидайн и Еди Марсан.

Британската премиера е 14 август 2013, а американската е 25 октомври.

World’s End

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *