Дънкан Джоунс

Отдавна сме претръпнали на тема екранизации на класически или хитови видео игри – или така и не се стига до големия екран или резултатът е толкова евтин, малокалибрен и смешен, че не си заслужава да се говори за него. Има едно-две изключения от правилото, но най-доброто, което може да се каже за тях е, че са изкарали някой и друг долар, но със сигурност не са качествени филми. Е, Дънкан Джоунс твърди, че е възможно да се направи истинска екранизация на видео игра, и възнамерява да опита:

@ManMadeMoon
So the gauntlet was thrown down ages ago: Can you make a proper MOVIE of a video game. Ive always said its possible. Got to DO it now! 😉

Точно така, Дънкан Джоунс ще режисира предстоящия „World of Warcraft” филм, за който знаем, че се готви от доста време и който в един момент беше привлякъл вниманието на Сам Рейми. Но Рейми се зае с „Oz the Great and Powerful” и сега „Legendary Pictures” са избрали Джоунс (който не се притеснява да си признае, че си пада малко геймър) за негов заместник.

За съжаление, това означава, че всички останали проекти на Джоунс отпадат или поне се отлагат сериозно (след слухове за два различни sci-fi проекта, последно се говореше за биография на Йън Флеминг, която изглеждаше доста сигурен проект), но пък този вариант на „World of Warcraft” може и да успее да разбие проклятието, което вече обсъдихме в началото на новината.

Първоначалният сценарий беше дело на Робърт Родат („Спасяването на редник Райън”), но в последствие „Legendary Pictures” наеха Чарлс Ливит („Кървав диамант”) да го преработи. Не е ясно дали Джоунс ще има възможност също да напише един нов вариант – снимките на филма, чийто бюджет (според най-новите слухове) ще е около 100 милиона, трябва да започнат към края на годината, а първоначалната несигурна премиера е 2015.

Засега това е единствената сигурна информация – имаме предвид участието на Дънкан, защото датите не са потвърдени, а и без това сигурно ще се променят, а за сюжет не се чува абсолютно нищо – така че не разчитайте прекалено много на слуховете, че Джони Деп може да участва. Сигурни сме, че продуцентите и разпространителите действително го искат, но това си е ясно и без потвърждението на „запознати източници”. Какво иска Деп обаче е съвсем друг въпрос.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

 1. @The Comedian
  Не е! 🙂 🙂

  Много ми е интересно какво е привлякло Джоунс към този проект. Поне аз не виждам как може да се получи свестен филм от това.

 2. Съвсем разбираемо е ако е фен на компютърните игри и има на разположение голям бюджет да си „играе с него“. И между другото WoW не е стандартната игра. Има изградена огромна вселена с хиляди герои и истории (включително доста книги написани от професионални писатели). Има и доста фенове 🙂 С малко късмет може да стане доста приличен фентъзи екшън.
  П. С. Идеята на комикса е, че ще накарат хората играещи играта да гледат филма ако искат да получат някакъв много хубав виртуален предмет. Имайки предвид, че има около 10 милиона човека, които в момента си плащат за да играят всеки месец, това би осигурило добра гледаемост на филма 🙂

 3. Тия се сетиха, то свето умря, тия 2015 ще пускат филма. И даноп Метцен и компания да следят само дали правилно боравят с героите и вселената на свето, а да се не намесват в историята, защото и в Диабло и в СК2 се посраха сериозно откъм сценарий.

 4. А Дънкан Джоунс да не се прави и той, ами да си сложи една кафява леща.

 5. @The Comedian
  Явно си мислил по въпроса. 🙂 🙂
  Ще видим какви пари ще направи.

  @Азмодан
  Филм по „Диабло“ ли има – какъв сценарии? Или говориш за играта? Или за книга?

 6. Че то всичко на Близард си е с яко шитаво стори открай време. Просто всички бяхме деца тогава и ахкахме и охкахме по синематиците.