Robopocalypse

Тъй като ни писна големите и свръхобещаващи фантастични проекти, които очакваме с нетърпение, да бъдат прекратявани, нямахме никакво намерение да пускаме разпространената от The Hollywood Reporter новина, че фантастичният „Robopocalypse” на Стивън Спилбърг се отлага за неопределено време, тъй като сценарият не е съвсем готов и освен това продукцията излиза прекалено скъпа, но в нета се появи информация, според която „Robopocalypse” не е съвсем мъртъв и все пак има надежда да го видим в близко бъдеще.

Информацията идва от EW, пред които самият Стивън Спилбърг споделя, че забавянето на проекта е както обикновено заради финансови притеснения, но това му е помогнало да открие по-добър подход към историята. Ето точните му думи:

Филмът щеше да струва доста пари и аз открих по-добър начин да разкажа историята доста по-икономично и доста по-лично. Открих личен подход към „Robopocalypse” и затова казах на всички да си намерят друга работа, а аз започвам да работя върху нов сценарий и скоро ще вдигнем филма на крака.

Не е за вярване, но финансовите „притеснения” не са чужди дори на хора като Спилбърг – нищо, че се прави, че проблемът е бил по-скоро творчески. Сетихме се за изказването му как като режисьор искал Руж Сити от „Изкуствен интелект” да бъде много по-голям, но като продуцент на филма не би могъл да си го позволи.

Каквито и да се проблемите обаче, ние силно се надяваме в крайна сметка да видим филма и то под режисурата на Спилбърг и това да един от онези случаи, в които финансовите ограничения стават причина за по-креативен и оригинален подход към материала – точно както той твърди, че е станало.

И последно, сега въпросът е дали Дрю Годар („Чудовищно”, „Хижа в гората”), който написа първоначалния сценарий, ще остане на борда и ще участва в новия вариант, и с какво ще се заеме Спилбърг, докато се „пекат” нещата. Стана ясно, че няма да е „Interstellar”, за който плачем от години, защото с него се е заел Кристофър Нолан, но нямаме нищо против да е някоя друга фантастичка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. Когато един режисьор започне да използва изрази като „Открих личен подход“ това означава че нищо добро не трябва да очакваме!

  2. Той брат му е пичага, ама Нолан сега като пренапише сценария и наблъска всичката пластмасова любов и драма на планетата и ще стане баш многпластов.

  3. @Ivcho
    Всеки режисьор търси личен подход към материала. И когато го открие, тогава се получава хубав филм, а не обратното. Иначе си е занаятчийска работа.

    А за „Interstellar” жалко, наистина, много исках да го направи Спилбърг.