Wholly Family на Тери Гилиъм

Година и половина изтече, откакто видяхме трейлъра на късометражния филм на Тери Гилиъм „The Wholly Family” – тогава едно от малкото положителни неща, свързани с името на любимия ни режисьор, който покрай „Дон Кихот” (проект, който все още не се е случил, а предполагаме и никога няма да се случи, въпреки постоянните опити да се възкреси под една или друга форма) беше изпаднал в една от характерните за него финансово-творчески кризи.

Първоначално „The Wholly Family” повдигна не една или две вежди, тъй като проектът е спонсориран от фирма за паста, като част от годишна серия от филми за Неапол, и повечето хора си мислеха, че ще видят някакъв досаден рекламен „травелог”. Но след като филмчето взе отличие за най-добър късометражен филм на Европейските филмови награди, точно както предполагахме, след като видяхме трейлъра, стана ясно, че положението не би могло да бъде по-далеч от истината.

Сега любителите на Гилиъм имат възможността да се насладят на „The Wholly Family” в пълнотата му. Вижте.

Ако сте фенове на Тери Гилиъм, хвърлете едно око на най-новия му проект „The Zero Theorem”, който – не е за вярване! – поне засега се случва безпроблемно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *